16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

‘İşkence’ oyununa yalanlama

Emniyet Genel Müdürlüğü, 5 Ağustos’ta Hakkari Şemdinli’de yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan şüpheli şahısların darp edildiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmanı belirtti.

11 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
‘İşkence’  oyununa  yalanlama

Emniyetten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

POLİSTEN AÇIKLAMA

“Hakkari ili Şemdinli ilçesi Altınsu Mahallesi’nde 5 Ağustos’ta icra edilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu 1 polisin şehit olmasının ardından ateşin geldiği değerlendirilen bölgelerde bulunan şüpheli şahısların hukuka uygun olarak gözaltına alınması üzerine; bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada gözaltına alınan şüpheli şahısların darp edildikleri iddia edilerek gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlar yoğun olarak işlenmiştir.

AHMET HAKAN’A TEPKİ

Nitekim Hürriyet’in 10 Ağustos  tarihli nüshasında Ahmet Hakan’ın gerçeği yansıtmayan yorumlarına yer verildiği müşahede edilmiştir. İddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Örgütün daha önceleri yaptığı gibi basın yoluyla olumsuz algı oluşturma çabasının bir tekrarı yaşanmaktadır. Bununla birlikte iddiaların araştırılması için adli ve idari incelemelere ivedilikle başlanmış bu doğrultuda Emniyet Genel Müdürlüğünden de müfettiş görevlendirilmiştir.”

BİR UZAKLAŞTIRMA

Bu arada Hakkari Valiliği’nce darp iddiasıyla ilgili savcılığa müracaat eden vatandaşların teşhisi üzerine bir polis görevinden uzaklaştırıldı.