19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İstanbul Fatih'te hafriyat terörü

İstanbul Fatih’te hafriyat kamyonunun çarptığı Özbekistan uyruklu genç kadın ağır yaralandı. Vatan Caddesi'nde karşıya geçmeye çalışan yaşlı kadın da hafriyat kamyonunun altında can verdi.

İHA29 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İstanbul Fatih'te hafriyat terörü

İstanbul Fatih’te sabah saatlerinde Vatan Caddesi’nde meydana gelen ve bir kadının ölümü ile sonuçlanan kazanın bir benzeri de Aksaray semtinde meydana geldi. Yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan Özbekistan uyruklu 32 yaşındaki Nesibe Babayorova, T.A idaresindeki 34 AD 982 plakalı hafriyat kamyonunun aniden sokağa girişiyle altında kaldı. Kadını fark etmeyen kamyon sürücüsü T.A., vatandaşların bağrışları üzerine durdu.

Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar kadının yardımına koştu ancak kamyonun altında sıkışan kadın sıkıştığı yerden çıkarılamadı. Çevredeki bir iş makinesinin yardımı ile hafriyat kamyonun altından çıkartılan kadın olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kazada ayakları parçalanan ve ağır şekilde yaralanan genç kadın Nesibe Babayorova’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Yenikapı’daki garaja gitmeye çalıştığı öğrenilen hafriyat kamyonu sürücüsü T.A. kazanın ardından polis tarafından gözaltına alındı.

YAŞLI KADAN KAMYONUN ALTINDA CAN VERDİ

Saat 12.00 sıralarında ise yine Vatan Caddesi üzerinden karşıya geçmeye çalışan eşi Hüseyin Çakır'la yolun karşısına geçmeye çalışan Arefe Çakır'a hafriyat kamyonu çarptı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kamyonun altında kalan Çakır’ı kurtarmak için çalışmalara başladı. Eşi Hüseyin Çakır çalışmaları yaşlı gözlerle izledi.

Çakır yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından kamyonun altından çıkarıldı. 62 yaşındaki Çakır’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Kamyon sürücüsü A.H.K gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Çakır’ın olay yerine gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Polis kazanın nedenini belirlemek için soruşturma başlattı.