25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İşte efsane pilot Murat Öztürk'ün uçağının düşüş anı

ÜNLÜ Pilot Murat Öztürk, bugün Adana'da gösteri uçuşu sırasında düşen uçakta yaşamını yitirdi. Havadan çektiği fotoğraf ve görüntüleri paylaşan ve bu alandaki başarısı nedeniyle 'gökyüzü fotoğrafçısı' diye anılan Murat Öztürk'ün kaybı, büyük üzüntü yarattı. Öztürk'ün uçağının düşme anı kameralara yansıdı

19 Mayıs 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İşte efsane pilot Murat Öztürk'ün uçağının düşüş anı
Bu yıl ikincisi yapılan ve dün başlayan Adana Uluslararası Havacılık Festivali'ne katılan Murat Öztürk, bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı meydanın üzerinde nefes kesen akrobasi gösterisi yaptı. Murat Öztürk, bu son gösterisi için, festivalin yapıldığı Yüreğir İlçesi'ne bağlı Suluca Beldesi yakınlarındaki Kelaynak Havacılık Kulübü pistinden havalandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı merkez Seyhan İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Meydanı semalarında gösterisini başarıyla tamamlayan Murat Öztürk, yeniden Kelaynak Meydanı'na geldi ve burada da gösteri uçuşu yapmaya başladı.

HAVADA ALEV ALDI

Uçuş sırasında dalışa geçen Öztürk, lövyeyi çekmesine rağmen 'pitts' tipi akrobasi uçağını dalıştan çıkartamadı. Çöküşle birlikte yere vuran uçak, yerden birkaç metre havalandı ve alev aldı. Uçak ardından yere vurdu.

Suluca ve Abdioğlu köyleri arasındaki portakal bahçesine düşen uçakta, evli ve bir çocuk babası 60 yaşındaki Murat Öztürk vefat etti. Kaza sonrası olay yerine ulaşanlar ünlü pilot Murat Öztürk'ün cansız bedeniyle karşılaştı.



Festivalin organizasyon Komitesi yetkililerinden Fırat Çeliköz, Murat Öztürk'ün gösteri için havalandığını, bunu tamamladıktan sonra uçağının havada alev aldığını, piste 500 metre kala portakal bahçeleri arasındaki patikaya düştüğünü söyledi. Çeliköz, "Olaydan büyük üzüntü duyduk" dedi.

HABERCİLİĞİ HİÇ BIRAKMADI
TRT'nin Ankara ve İstanbul haber merkezlerinde kameramanlık yaptıktan sonra uçuş okulu açıp pilot yetiştiren Murat Öztürk, gazetecilik tutkusuyla haberciliği hiç bırakmadı. Birçok büyük olayda gökyüzünden çektiği fotoğraflarla haberciliğe damgasını vurdu.

Murat Öztürk daha önce de kazalar geçirmiş, en son geçen yıl Temmuz ayında Hezarfen Havaalanı'na inişe geçtiği sırada uçağı pistte takla almıştı.

DÜŞME ANI KAMERA

Ünlü Pilot Murat Öztürk, bugün Adana'da gösteri uçuşu sırasında düşen uçakta yaşamını yitirdi. Düşme anı kameralara yansıdı



***