26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Katar istedi, Türkiye yaptı! Dünyanın en hızlısı

Katar İçişleri Bakanlığı'nın bir Türk firmasına sipariş verdiği 17 gemiden 48 metrelik 1'inci 'Ares 150 Hercules OPV' karakol gemisi tamamlandı.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Katar istedi, Türkiye yaptı! Dünyanın en hızlısı
Katar İçişleri Bakanlığı'nın bir Türk firmasına sipariş verdiği 17 gemiden 48 metrelik 1'inci 'Ares 150 Hercules OPV' karakol gemisi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde teslim edilecek gemi, 37 deniz mili hızıyla 'dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi' unvanına sahip.
 
2014 yılında hayata geçirilen 'Hercules Sınıfı Karakol Gemileri' projesi kapsamında yapımı tamamlanan gemilerin teslimatını sürdürüyor. 3 yıllık sürede 24 metrelik 5, 34 metrelik 6 gemi teslim edildi. Yapımı tamamlanan 7'nci 34 metrelik gemi ile ilk 48 metrelik gemi, 8 Aralık Cuma günü teslim edilecek.
 
 
 
 
'Ares 150 Hercules', dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi ve Türkiye'de bugüne kadar inşa edilmiş en büyük kompozit gövdeli gemi unvanına sahip. Gemi, hizmete girmesinin ardından 37 deniz mili azami süratiyle Katar Körfezi ve okyanuslarda operasyon yapabilecek. Askeri alanda kullanılacak olmasına rağmen oldukça konforlu ve lüks inşa edilen geminin içi lüks otel odalarını aratmıyor. VIP kamaralardan dinlenme salonlarına, kaptan köşküne kadar birinci sınıf malzemelerin kullanıldığı gemi, Katarlı yetkilileri de kendine hayran bıraktı.
 
1600 DENİZ MİLİ İKMAL YAPMADAN SEYREDEBİLİYOR
 
Geminin özellikleri şöyle sıralandı: Bu projenin içinde iki adet 'Ares 150 Hercules OPV' diye adlandırılan 48 metrelik gemi var. Bunlardan ilkini 8 Aralık Cuma günü Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edilecek. Bu geminin önemi, sınıfında dünyanın en hızlı açık deniz karakol botudur. Toplam 1600 deniz mili ikmal yapmadan seyredebiliyor. 37 deniz mili gibi bir sürate erişebiliyor.
 
OKYANUSLARDA HİZMET VEREBİLECEK
 
Askeri denizcilik anlamında Türkiye'nin yaptığı en önemli ihracat olduğu da belirtilirken, kompozit gövdeli karakol gemileri sınıfında dünyanın en büyük siparişi olduğunu vurgulandı. (Milliyet)