26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Keskin: Amerika'yı istihbarat grupları yönetiyor

ABD ve Çin konusunda uzman isimlerden Shanghai Üniversitesi'nden Prof. Tuğrul Keskin, Star.com.tr'den M. Emin Üçer'e verdiği röportajda ABD'den, Çin'e önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Trump'a güvenmemesi gerektiğini belirten Keskin, ABD'nin hükümet değil yerleşik sistem tarafından yönetildiğini, ABD'yi asıl yönetenin istihbarat kuruluşları olduğunu belirtti.

M.Emin Üçer / Star.com.tr11 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Keskin: Amerika'yı istihbarat grupları yönetiyor

ABD-Türkiye gerginliğinin ana sebebinin ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurmak istemesi ve Türkiye'nin buna karşı çıkması olduğunu söyleyen Keskin, "Yaşanan tüm sorunlar bununla bağlantılı. Türkiye Trump'a fazla güvendi ve sistemi görmezden geldi. Oysa ABD'yi hükümet değil, sistem yönetir. Yani devlet..." açıklamasında bulundu.

Kamuoyundaki ABD'yi İsrail'in yönettiği algısının da yanlış olduğunu belirten Keskin, "Bu algının yanlış olduğunu düşünüyorum. İsrail güçlü bir devlet. ABD'deki lobisi de güçlü. Senato'da, Kongre'de belirli bir güçleri var fakat unutmamak gerekiyor ki bunların karşısında duran insanlar da var" açıklamasında bulundu.

ABD'nin henüz yakın geçmişte İsrail Askeri Ateşesi'ni istenmeyen adam ilan ettiğini, Yahudilerin en büyük lobi kuruluşu AIPAC'ın başkanlarını hapse attığını, 100'e yakın İsrailli öğrenciyi sınır dışı ettiğini hatırlatan Tuğrul, ABD'yi, faaliyet gösteren 17-18 istihbarat kuruluşunun yönettiğini söyledi.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...