26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'na kadınların öfkesi çığ gibi

Kılıçdaroğlu’na zengininden fakirine, ünlüsünden sıradan vatandaşına kadar her kesimden çığ gibi tepki yağdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Eve yeteri kadar para gelmiyorsa, erkek gelir hıncını karısından alır” sözüyle kadına şiddeti meşru gösterdi

25 Kasım 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'na kadınların öfkesi çığ gibi
Sabah'ın haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'nin davetlisi olarak gittiği ilçede, Gürpınar'daki Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi'nde kadınlarla bir araya geldi. Kadına şiddetle ilgili yorum yapan Kılıçdaroğlu şok eden bir açıklamada bulundu. CHP Genel Başkanı, "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır" ifadelerini kullandı. Kadına şiddeti meşru gösteren bu ifadeler salonda bulunan kadınlar arasında da şok etkisi yarattı.
 
AİLE BAKANI: ÖZÜR DİLESİN
 
Kılıçdaroğlu'nun bu skandal sözleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere, kadın dernekleri, STK'lar, siyasiler ve vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bakan Kaya Twitter'da, "Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddeti adeta meşru gören sözlerini kınıyorum. Bu sözleri sadece kadınlarımızı değil, tüm toplumumuzu yaralamıştır. Kılıçdaroğlu kadınlarımızdan özür dilemelidir" dedi. Meclis Kadın -Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcığoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tüm kadınlardan özür dilemesi gerektiğini belirterek, CHP'ye "Kadınların sorunlarını siyasete alet etmeyin" diye seslendi. Tepkiler şöyle oldu:
 
AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ İLKNUR İNCEÖZ: İstismar siyasetine en çok kadınları alet eden CHP liderinin kadına yönelik şiddete ürettiği 'mazeret' utanç vericidir, kınıyorum. Kılıçdaroğlu'nu bütün kadınlardan özür dilemeye çağırıyorum.
 
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI SELVA ÇAM: Açıklamaları korkunç, acımasız, vahşet! Bu zihniyete yazıklar olsun. Allah ve devlet korkusu olmayan acımasız sapkın ruh haline haizleri adeta teşvik etmiş? Acilen sözlerini düzeltmeli, özür dilemeli!
 
KADEM GENEL BAŞKANI ESRA AYDIN YILMAZ: BİR siyasi parti başkanının çirkin açıklamaları bazı siyasetçilerin cinsiyetçi dilini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Ana muhalefet lideri bu sözleriyle kadına karşı şiddeti meşru bir zemine taşımıştır.
 
MOR ÇATI SUSTU!
 
Kadına şiddet ve kadın hakları eylemlerinde ön plana çıkan Kadın Dayanışma Vakfı ve Mor Çatı Vakfı gündemlerinin yoğun olduğunu iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun skandal sözleriyle ilgili görüş belirtmekten kaçındı.
 
ŞİDDETE 'DUR' ZİRVESİ
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında zirve gerçekleştirecek. Zirveye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan katılacak.
 
CHP'Lİ KADINLAR KONUŞMAYA KORKTU
 
Kılıçdaroğlu'nun skandal sözleriyle ilgili CHP'nin kadın milletvekilleri de sessiz kaldı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Değerlendirme yapmak istemiyorum. Genel başkanımızın kadına ne kadar değer verdiğini biz biliyoruz. Yanlış anlaşıldığını düşünüyorum" demekle yetindi.