20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'nun, sahte beldede gözünden kaçan detay!

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili olduğunu iddia ederek gösterdiği sahte belgelerde, bazı detaylar dikkat çekti

29 Kasım 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'nun, sahte beldede gözünden kaçan detay!

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi ve iş adamı Sıtkı Ayan'ı hedef alarak açıkladığı belgeler boş çıktı.

Ayan'ın Man Adası'nda kayıtlı Bellway Limited Şirketi'ni 2011'de devraldığı, şirketin banka hesabının bile bulanmadığı belirlendi.

KILIÇDAROĞLU'NUN GÖZÜNDEN KAÇAN AYRINTI

Öte yandan, Karar Gazetesi'nin ulaştığı swift belgelerinde para transferlerinin iki Türk bankası arasında gerçekleştiği net şekilde görülüyor. Kılıçdaroğlu, bu ayrıntıyı açıklamadı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Man Adası'nda kurulan iş Adamı Sıtkı Ayan'a ait Bellway Limited Şirketi'nin offshore hesabına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi tarafından para gönderildiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu'nın 'şirkete ait dediği' para transferi kayıtlarının ise doğru olmadığı anlaşıldı. Belgelerde transferlerin iki Türk bankası arasında yapıldığı net şekilde görülürken, Kılıçdaroğlu transferlerin şirketin offshore hesabına yapıldığını ileri sürdü.  

SAHTE BELGEDE ŞİRKETE GÖNDERİLDİĞİ YAZIYOR AMA ŞİRKETİN HİÇBİR BANKA HESABI YOK

İş adamı Sıtkı Ayan'ın, 2011'de gemi taşımacılığı faaliyeti için devraldığı şirketin hiç bir banka hesabı bulunmuyor. Uluslararası sularda gemi taşımacılığında avantaj sağlamak için devralınan şirketin offshore hesabı da yok. Şirkete kayıtlı 'Ağdaş' adlı gemi bu kapsamda işletiliyor. Bellway Limited Şirketi adına, devirden önce ve sonra da banka hesabı açılmadığı öğrenildi.

İKİ TÜRK BANKASI ARASINDA

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında banka transferlerinin kanıtı olarak öne sürdüğü swift belgelerinin offshore hesaba transfer işlemlerine değil, Türkiye'deki bankalar arası para transferlerine ait olduğu öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsünde "Vergi kaçırmak için şirketin offshore hesabına para transferi" iddiasıyla gösterdiği sözde transfer belgelirinde işlemin iki Türk bankası arasında gerkçekleştiği net olarak görülüyor.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun elindeki sözde belgelerde, grup toplantısı sırasında zikrettiği isimler bulunmuyor.

İlk belgeye göre 2.5 milyon dolarlık transfer Türkiye Halk Bankası ile Albaraka Türk arasında gerçekleşti. Transferi yapan şirket ise Türkiye'de kurulan Bellway Limited. Ancak şirketin banka hesabı yok.

Kılıçdaroğlu'nun Türk bankaları arasında transfer yapıldığını gizleyerek açıkladığı ikinci belgede de Türkiye Halk Bankası ve Albaraka Türk isimleri açıkça görünüyor.

Kaynak: Haber7