7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

KPSS DHBT oturumunun cevap anahtarı yayınlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi oturumunun soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı.

ANKARA (AA) 4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
KPSS DHBT oturumunun cevap anahtarı yayınlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumu yapıldı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumu yapıldı. ÖSYM de internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada %10'luk bir sınav soru ve cevaplarını adaylara duyurmuş oldu..

2016 DHBT SINAVI %10 SORU VE CEVAPLARI

ÖSYM, internet sitesi üzerinden oturumu bugün tamamlanan KPSS 2016 DHBT sınavının sınav sorularını ve cevap anahtarını duyurdu. Adaylar sınavın soru ve cevaplarına aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirler.

2016 DHBT SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev alacak personeli seçmek amacıyla yapılan KPSS DHBT oturumu 09.30'da başladı. Adaylara çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi için 60 dakika süre verildi.

KPSS 2016, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi oturumuyla tamamlandı.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

Sınavda 40 soru soruldu.İlk 20 soru da adaylara aşağıdaki konulardan soru soruldu;

1. İnanç Esasları

2. İbadet Esasları 

3. Kur’an-ı Kerim ve Anlam Bilgisi, Tecvit 

4. Siyer 

5. İslam Ahlakı İkinci bölümde ise adayların mezun olduğu bölüme göre soruları soruldu.