19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

LGS ikinci tercihler ne zaman başlayacak? LGS yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

LGS ikinci tercihler ne zaman 2019? sorusunun yanıtı tüm öğrenciler ve veliler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. LGS yerleştirme MEB işlemlerinin nasıl yapılacağı merak ediliyor. Liselere Geçiş Kapsamında düzenlenen LGS sınavının tercih süreci 1 Temmuz ile 12 Temmuz arasında gerçekleştirildi. LGS 2019 tercih sonuçları da az önce erişime açıldı. LGS tercih sonuçlarını öğrenmek isteyenler http://www.meb.gov.tr veya E Okul https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden sonuçlarını kontrol edebilecekler. LGS ikinci tercihler hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

23 Temmuz 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
LGS ikinci tercihler ne zaman başlayacak?  LGS yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?
LGS ikinci tercihler ne zaman 2019? araştırması yoğun bir şekilde yapılıyor. LGS yerleştirme MEB işlemleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 1 Haziran'da milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiği LGS sonuçlarını sabah saatlerinde erişime açtı. Bu kapsamda 29 Temmuz - 02 Ağustos 2019 tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurular alınacak. 5 Ağustos'ta 1. nakil sonuçları ilan edilecek. 5 - 8 Ağustos'ta 2. nakil tercih başvuruları alınacak. 10 Ağustos'ta da 2. nakil sonuçları açıklanacak.LGS ikinci tercihler hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik. İşte tüm merak edilenler... 
 
LGS İKİNCİ TERCİHLER NE ZAMAN 2019? 
Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 5 - 8 Ağustos'ta yapılacak. 10 Ağustos'ta da 2. nakil sonuçları açıklanacak.
 

 
LGS YERLEŞTİRME MEB İŞLEMLERİ 
a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. 
 
b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. 
 
c) Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
 
ç) Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. 
 
d) Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
 
e) Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur. 
 
f) Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. 
 

g) Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar;
Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. 
Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.
Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir. 
 
ğ) Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir.