27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Mercedes-Benz Türk, 30 milyon Avro’ya Tourismo’yu baştan yarattı

• Yarım asırlık otobüs üretimine efsaneleşen O 302 modeli ile başlayan ve Türkiye yollarındaki her iki otobüsten birini üreterek sektöre liderlik eden Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo otobüslerini görkemli bir törenle tanıttı.

19 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mercedes-Benz Türk, 30 milyon Avro’ya Tourismo’yu baştan yarattı

Mercedes-Benz Türk, yeni Tourismo otobüslerini Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 30 milyon Avro tutarında AR-GE yatırımıyla, Türk mühendislerin 165 bin 400 saat çalışmasıyla 3,5 yılda geliştirip üretti. 

Günümüzde yatırım miktarı 1,4 milyar Avro’yu aşan ve Türkiye’deki yarım asırlık otobüs üretim tarihinde birçok yeniliğe imza atan Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo otobüslerinin 3 ana modelini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle tanıttı. Mercedes-Benz Türk’ün, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda Türk mühendislerin çalışmasıyla geliştirilip ürettiği yeni Tourismo’lar, hem turizm sektöründe hem de şehirlerarası yolcu taşımacılığında yeni bir çağın kapılarını aralıyor.

Türkiye’de otobüs üretimine, efsaneleşen O 302 ile başlayan ve 50 yılda AR-GE’ye yaptığı yatırımlarla sektörde teknoloji ve tasarım alanlarında lider konuma yükselen Mercedes-Benz Türk’ün, en son teknolojik donanımları kullandığı yeni Tourismo otobüsleri yollara çıkıyor.