25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım'dan Rum kesimine son uyarı: Kimse yanlış hesap yapmasın

Murat Reis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım, Rum kesiminin sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak 'Buradan, Ege'de bir şeyler yapmak isteyenlere açıkça söylüyorum; kimse yanlış hesap yapmasın.' ifadelerini kullandı.

25 Şubat 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım'dan Rum kesimine son uyarı: Kimse yanlış hesap yapmasın

Gölcük Yeni Tip Denizaltı Projesi 3. Gemi Murat Reis'in ilk kaynak Töreni'nde bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerinden satır başları:

Bu projelerin tutarı 10 milyar dolar civarında. Türkiye bölgesinde sadece kendi topraklarının bütünlüğünü, sınırlarının güvenliğini, vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamakla kalmıyor; bölgedeki istikrarsızlıkların kaldırılması için de önemli bir katkı sağlıyor. Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam ediyor. Tamamen PKK, PYD, DEAŞ bölgeden temizlendikten sonra evlerinden ayrılmak zorunda kalan 350 bin Afrinli topraklarına dönecek, orada huzur içinde yaşamlarını devam ettirecek.

EGE'DE SONDAJ ÇALIŞMALARI

Türkiye bugün hem yurt içinde hem yurt dışında terörle mücadele ederken bazıları fırsatı ganimet bilerek Ege’de Akdeniz’de bir takım komplolar bir takım tezgahlar peşindeler.

Buradan açık ifade ediyorum... Şartlar ne olursa olsun, Türkiye, deniz kuvvetleri olarak her hal ve şartta her türlü tehdidi bertaraf edecek güçtedir. Kimse yanlış hesap yapmasın.

YENİ NESİL DENİZALTI: MURAT REİS

Murat Reis yeni nesil denizaltı. Bu denizaltı tamamlandığında, 6 denizaltıdan oluşan bir paket, uzun yıllar deniz kuvvetlerimize hizmet edecek. Yeni denizaltı projesi tabii bir Alman- Türk ortaklığıyla devam ediyor. Bu projeyle Gölcük Tershanesi Komutanlığı alt yapısı iyileştiriliyor. Tershanenin, denizaltı yapımında uzmanlaşması sağlanıyor. Bilindiği gibi mevcut denizaltılarımız, havadan bağımsız ses sistemine sahip olmadıkları için uzun süre denizaltında kalamıyor. Yeni nesil denizaltı ihtiyacı doğmuştur.