10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Nevşehir yarın 7 Aralık okullar tatil mi? Nevşehir hava durumu

Nevşehir yarın okullar tatil mi sorusuna birçok öğrenci yanıt arıyor. Nevşehir yarın 7 Aralık okullar tatil mi, Nevşehir hava durumu nasıl? Nevşehir Valiliği öğrencilerin merakla beklediği son dakika açıklamasını yaptı. Nevşehir Valiliği son dakika açıklaması haberimizde yer alıyor. Kar yağışı ülke genelinde etkisini gösteriyor.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Nevşehir yarın 7 Aralık okullar tatil mi? Nevşehir hava durumu

Nevşehir yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı merakla bekleniyor. Nevşehir 7 Aralık okullar tatil mi Nevşehir hava durumu nasıl? Nevşehir’de merakla beklenen yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz. Özellikle İç ve Doğu kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı öğrencilerin merakla beklediği tatil haberinin gelmesini sağlıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde okullar tatil ediliyor.

NEVŞEHİR’DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Nevşehir Valiliği, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan öğrenciler için okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı.

 

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz genelinde taşımalı eğitim yapan öğrenciler için 7 Aralık 2017 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

İL İL HAVA DURUMU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLABİLİR?

Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Artvin, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Şırnak, Hakkari yoğun kar yağışı olması sebebiyle okulların tatil edilmesi gündeme alındı.

Bu illerde yaşayanlar için valilikten gelecek son dakika okul kar tatili haberleri haberimizde yer alacaktır. Şuan için bu illerde okullar tatil edilmemiştir.
 

 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

 Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı 2
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 7
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 4
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 14
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 13
Samsun: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 9
Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı 8
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Güney Ege kıyıları, Antalya Körfezi, Doğu Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevreleirnde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Batı Karadeniz, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların sebep olacağı olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bolu çevreleri ile Giresun ve Ordu'nun iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.