25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ocağına ateş düştü

Himmetler boşa gitti, rüyalar yalan çıktı. Trump’ın danışmanı Gülen’i “Türkiye’nin Bin Ladin’i” diye tanımlayınca FETÖ’cüler suskunluğa gömüldü.

SELİM EFE ERDEM10 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ocağına ateş düştü

ABD seçimini kazanan Donald Trump’ın başdanışmanı Michael Flynn, “Washington, Türkiye’nin Usame bin Ladin’ine sığınak oluyor” dedi. Kabinede adı Savunma Bakanlığı için geçen Flynn, Türkiye’yi bir öncelik olarak kabul edecek şekilde dış politikalarını yeniden düzenlemeleri gerektiğini bildirdi.

GİZLENDİKLERİ ABD’den her gün Türkiye’ye tehditler yağdıran terör örgütü FETÖ üyeleri ve teröristbaşı Fetullah Gülen, ABD Başkanı Donald Trump olmasının ardından adeta sessizliğe gömüldü. Seçim kampanyasını finanse ettikleri Hilary Clinton’un 10 Kasım’da resmen ABD başkanı olacağı beklentisi içinde olan FETÖ’cüler, Trump’un başdanışmanı Michael Flynn’ın, “Gülen’e sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu” ifadeleriyle adeta şoke oldu. FETÖ’cüler, tweet bile atamaz hale geldi. 

RUYALAR, BEDDUALAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün ordu, emniyet, yargı ve bürokrasi içindeki uzantılarının tasfiye edilmeye başlanmasının ardından yayın organları ve sosyal medya hesaplarında hep ‘Kasım’ı bekleyin’ vurgusu yapılarak örgüte moral verilmeye ve deşifre olmayan uzantıları diri tutulmaya çalışıldı. Gülen’in videolu sohbetleri, bedduaları, rüyalar ile örgüt üyelerinin yaptığı tüm yazışmalar hep ‘Kasım’ ayını işaret ediyordu.  FETÖ’cüleri destekleyen ‘Neocon’ Michael Rubin gibi ‘derin ABD’nin uzantısı isimler de ‘Kasım’da gelebilecek darbeyi işaret ederek “Erdoğan’ın hayatını kaybetmesine sebep olabilecek şiddette bir ikinci darbe geliyor. Darbe olursa, halkın direnişi işe yaramayacaktır” diye yazıyordu.  

SESSİZLİK

9 Kasım’daki seçimi Donald Trump göğüsledi ve FETÖ’cülerin Clinton koruması altına girme hayali suya düştü. Mevcut Obama yönetimi, Gülen ve yandaşlarının Türkiye’ye iadesini hukuki bir mesele olmaktan çıkarıp siyasi bir tartışma konusu getirmişti ve Obama yönetiminin devamı olacak Clinton’un da benzer politikayı sürdürmesi bekleniyordu. Ancak Trump cephesindeki tüm göstergeler, Gülen’in hayallerini suya düşürdü. ABD’nin 45’inci Başkanı seçilen Trump’ın başdanışmanı Michael T. Flynn, The Hill gazetesindeki Türkiye ile ilgili makalesinde, FETÖ’cüleri adeta şoke etti. 

GÜLEN, LADİN GİBİ

Flynn, aynen şu cümleleri kullandı: “Türkiye ile ABD arasındaki, öncelikli ihtilaf konusu eski başkan Bill Clinton’un ‘dostum dediği’ Pennsylvania’da oturan Fethullah Gülen... Gülen, askerlerini her türlü emirlerini yerine getirmek için beklemekle övüyor. Gülen’in geniş küresel ağı, tehlikeli uyuyan terör ağlarının tanımına uygun işaretler içeriyor. Türkiye’nin bakış açısına göre, Washington Türkiye’nin Usama Bin Ladin’ine yataklık ediyor. Dış politikadaki önceliğimiz Türkiye’yi tanımak olmalı. Dünyayı, Türkiye’nin perspektifinden görmeliyiz. Eğer 11 Eylül saldırılarından sonra Usama Bin Ladin’in Türkiye’de vergi mükellefleri tarafından fonlanan 160 charter okulunu çalıştırırken güzel bir villada yaşadığını duysaydık ne yapardık? Gülen’e sığınak sağlamamalıyız. Gerçek dostlarımızı hatırlamalıyız”

ÖLÜM TEHDİDİNDE BİLE BULUNDU

- Gülen, 17 Aralık sonrası FETÖ operasyonlarına tepki göstererek “Hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, önlerini kessin” bedduasında bulundu.

- 15 Temmuz darbe girişimini adeta üstlenerek “Varsın bir sürü ahmak bir başarı ele etmiş gibi güle dursun. Düğünler dernekler kursun. O komik durumlarını birer bayram ilan etsinler. Eğer bunlar hayatta kalırlarsa keşke diyecekler ama diyemeyecekler... O da diğerleri gibi kanalizasyona gidecek” demişti.