16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

ODTÜ’de başörtülü öğrencilere faşist baskı

ODTÜ’de kendilerine “ilerici” diyen bir grup öğrenci kayıt sırasında stand açmaya çalışan ve kendilerine AK Gençlik diyen öğrenci grubunu üniversiteden kovduğunu duyurdu.

5 Eylül 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ODTÜ’de başörtülü öğrencilere faşist baskı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde kayıtlar başladı. Kayıt sırasında bütün öğrenci grupları gibi AK Parti gençlik kollarına mensup AK Gençlik grubu da üniversite yerleşkesinin kayıt yapılan bölümünde bir stand açarak kendilerini ve faaliyetlerini tanıtmak istediler.

Ancak kendilerine “ilerici” diyen bir grup ODTÜ’lü öğrenci tarafındaın yaka paça kovularak yerleşkeden uzaklaştırdılar. Yıllarca sol görüşlü öğrencilerin kalesi haline gelen ODTÜ’de kendilerini “özgürlükçü” ve “ilerici” olarak tanımlayan bu grubun düşünce özgürlüğüne sığmayan bu davranışı sosyal medyada da büyük tepki aldı.

Yaptıkları anti demokratik davranışla yetinmeyip bunu büyük bir gururlar sosyal medyada da duyuran ODTÜ öğrencileri, Twitter’da “ODTÜ Öğrencileri” adlı hesaptan şu ifadeleri kullanarak AK Gençlik’i nasıl kovduklarını anlattılar:

“Kendilerine ‘AK Gençlik’ diyen bir grup marjinal, ODTÜ kayıtlarında stand açmaya çalıştı.ODTÜ’nün ilerici öğrencileri tarafından kovuldular.”



İşte ODTÜ Öğrencileri’nin attıkları o tweet ve aldıkları bazı tepkiler: