26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Öğretmen atamaları ne zaman

20 bin öğretmen atanacağı ile ilgili gelen son dakika açıklaması üzerine öğretmen atamaları ne zaman yapılacak sorusu yine gündeme geldi.

8 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Öğretmen atamaları ne zaman

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Yeni öğretmen ataması hangi tarihte yapılması planlanıyor? sorularına hükümet kanadından bir son dakika açıklaması geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 içinde 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirileceğini bildirdi. 2

ÖĞRETMEN ATAMASI İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALARIN AYRINTILARI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a 10 bin ek öğretmen ataması sözü hatırlatıldı ve ek atama olup olmayacağı soruldu. Bakan Yılmaz yapılacak atamalar hakkında bilgi verdi. Binlerce öğretmen adayı ek öğretmen ataması duyurusu beklerken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 27.11.2017 tarihinde katıldığı TRT Haber canlı yayınında öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan İsmet Yılmaz son yıllarda yapılan öğretmen atamalarının istatistiki verilerini paylaşırken, Şubat 2018 öğretmen ataması, engelli öğretmen ataması, milli sporcu öğretmen ataması hakkında da bilgi verdi.

TEOG sonrası yeni liselere geçiş sistemini açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamaları hakkında da açıklamalar yaptı. Ağustos ayından bu yana beklenen 10 bin ek öğretmen ataması hakkında Bakan Yılmaz’a program sunucu tarafından “10 bin ek öğretmen atama sözü verilmişti, toplamda 20 bin öğretmen atamasından bahsediliyor, genellikle bir yıl içerisinde 40 bin civarı öğretmen ataması olurdu, çok ciddi bir öğretmen adaylarından atama talebi soruları var” ifadesi kullanıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 10 bin ek öğretmen ataması hakkında direkt olarak açıklama yapmadı. Bakan Yılmaz son yıllarda yapılan öğretmen atamalarının yıllar bazında dağılımı açıkladı.