27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

2018 Paralimpik’te hangi oyunlar var Paralimpik nedir nerede nasıl yapılıyor?

Paralimpik 2018 nerede yapılıyor nedir ne anlama geliyor 2018 Paralimpik oyunlarında neler var? Vatandaşlar sık sık bu soruların yanıtlarını Google üzerinden sorgulamaya başladı. Zamanlama ve dikkat yeteğini ön plana çıkaran Paralimpik oyunları nedir ne anlama gelir ve Paralimpik 2018 oyunlarında neler vat? 2018 Paralimpik kış oyunları Güne Kore'de yapılacak. Tıpkı geçtiğimiz ay sona eren 2018 Kış oyunları gibi Paralimpik 2018 Oyunları da PyeongChang 2018 olarak adlandırılacak. 100 ülkeden 5 bin civarında sporcunun katılacağı olimpiyatlar 9 Mart’ta başlıyor. Paralimpik nedir, ne demek? 2018 Paralimpik Oyunları Google’ın gündem yaratan servisi Doodle tarafından kullanıldı. Peki, Paralimpik ne anlama geliyor? Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki 'paralympic' kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen 'paralyzed' ve 'olympic' kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir. 100 ülkeden sporcunun katılacağı Paralimpik 2018'de birçok dalda müsabakalar gerçekleşecek. Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Bobsleigh, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kısa Mesafe Sürat Pateni, Kızak, Kuzey Disiplini, Serbest Stil Kayak, Skeleton, Snowboard ve Sürat Pateni branşlarında sporcular madalya mücadelesi verecek. İşte merak edilen Paralimpik 2018 nerede yapılıyor nedir ne anlama geliyor? Sorularının ayrıntılı yanıtları sizlerle…

9 Mart 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
2018 Paralimpik’te hangi oyunlar var Paralimpik nedir nerede nasıl yapılıyor?

Paralimpik 2018 nerede yapılıyor nedir ne anlama geliyor 2018 Paralimpik oyunlarında neler var? 2018 Paralimpik Olimpiyatları’nın başlamasıyla birlikte, Google tarafından Paralimpik kelimesi Doodle oldu. Peki, Paralimpik anlamı nedir, ne anlama geliyor? Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir. 100 ülkeden sporcunun katılacağı Paralimpik 2018’de birçok dalda müsabakalar gerçekleşecek. Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Bobsleigh, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kısa Mesafe Sürat Pateni, Kızak, Kuzey Disiplini, Serbest Stil Kayak, Skeleton, Snowboard ve Sürat Pateni branşlarında sporcular madalya mücadelesi verecek. Güney Kore’in PyeongChang şehrinde 9 -18 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 2018 Paralimpik Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi bedensel engelli milli kayakçı Mehmet Çekiç, alp disiplini dalında temsil edecek. 2014 yılında Rusya’nın Soçi kentinde yapılan Paralimpik Kış Oyunları’nda Türkiye, tarihinde ilk defa erkekler alp disiplini kayakta Esat Hilmi Bayındırlı ve Mehmet Çekiç tarafından temsil edilmişti. 2018 yılında ise Mehmet Çelik, 2. defa paralimpik oyunlarında tek sporcu olarak Türkiye’yi temsil edecek. Fransa’da yaşayan bedensel engelli milli sporcu Mehmet Çekiç, hazırlıklarını Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 

GOOGLE'DAN 2018 PARALİMPİK AÇIKLAMASI

2018 Paralimpik oyunun başlamasıyla dünya gözlerini bir kez daha PyeongChang'a çevirecek! Dünyanın dört bir yanındaki 80 ülke, bu yıl 9-18 Mart arasında düzenlenen spor müsabakalarında yarışacak. Daha önce hiç olmadığı kadar fazla kadın sporcu da dahil olmak üzere 670'den fazla sporcu, yıllarca süren sıkı çalışma ve eğitimden sonra yeteneklerini gösterme şansına sahip olacak.

 

Paralimpik oyunlarının kadrosu şunları içerir:

Alp disiplini, biatlon, kros kayağı, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye curling. Gelecek 10 gün boyunca, sporda 80'den fazla madalya verilecek.

-Alp disiplini, biatlon, kros kayağı, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye curling. Gelecek 10 gün boyunca, sporda 80'den fazla madalya verilecek.

Bugünkü Doodle, yarışmadaki tüm sporcuları temsil ediyor, hepsi birlikte podyumda bir yer yakalamak için yarışıyor.

Herkese iyi şanslar ve oyunlar başlasın!

 

PARALİMPİK NE DEMEK?

Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir.Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır.Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

Paralimpik Oyunlar 1948'deki az sayıda II.Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanmasından 2008'de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline gelmiştir. Paralimpik atletlerle Olimpiyatlarda yarışan atlerler aynı şartlarda mücadele etmelerine rağmen Paralimpik Oyunlarla Olimpiyat Oyunları arasına büyük bir bütçe farkı vardır. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından bu yana Paralimpik Oyunlar Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapılmaktadır.

Türkiye, 1992 Barceona’dan bu yana katıldığı paralimpikteki ilk madalyasını 2004 Atina’da elde etti. Atıcılıkta Korhan Yamaç, altın madalya kazanarak adını paralimpik tarihine yazdırdı. 2008 Pekin’de ise okçulukta Gizem Girişmen altın madalya kazanarak, ilk Türk kadın paralimpik şampiyonu oldu.

 

2018 PARALİMPİK OYUNLARI NEREDE?

9 Mart 2018 Cuma günü başlayacak olan Paralimpik Olimpiyatları, 18 Mart 2018 Pazar günü sona erecek. Oyunlar bugün saat 14:00’te düzenlenecek açılış seremonisiyle başlayacak. İlk yarışlar Cumartesi günü yapılacak.

100 ülkeden sporcunun katılacağı Paralimpik 2018’de birçok dalda müsabakalar gerçekleşecek. Alp Disiplini, Artistik Buz Pateni, Biatlon, Bobsleigh, Buz Hokeyi, Curling, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu, Kısa Mesafe Sürat Pateni, Kızak, Kuzey Disiplini, Serbest Stil Kayak, Skeleton, Snowboard ve Sürat Pateni branşlarında sporcular madalya mücadelesi verecek.

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Kış Olimpiyatları’nın yapıldığı Güney Kore şehri PyeongChang, şimdi de 9 Mart-18 Mart tarihleri arasında Paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapacak. 48 ülkeden 570 atletin katılacağı oyunlarda, sporcular 9 gün boyunca tam 80 madalya için ter dökecek. Bu olimpiyatların önemli noktalarından birisi de Kuzey Kore’nin paralimpik olimpiyat takımını Güney Kore’ye göndermesi olacak.

 

-MİLLİ KAYAKÇI MEHMET ÇEKİÇ TÜRKİYE’Yİ TEK BAŞINA TEMSİL EDECEK

 

Güney Kore’in PyeongChang şehrinde 9 -18 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 2018 Paralimpik Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi bedensel engelli milli kayakçı Mehmet Çekiç, alp disiplini dalında temsil edecek. 2014 yılında Rusya’nın Soçi kentinde yapılan Paralimpik Kış Oyunları’nda Türkiye, tarihinde ilk defa erkekler alp disiplini kayakta Esat Hilmi Bayındırlı ve Mehmet Çekiç tarafından temsil edilmişti. 2018 yılında ise Mehmet Çelik, 2. defa paralimpik oyunlarında tek sporcu olarak Türkiye’yi temsil edecek. Fransa’da yaşayan bedensel engelli milli sporcu Mehmet Çekiç, hazırlıklarını Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 

PARALİMPİK KIŞ OYUNLARI

Alp disiplini

Biatlon

Kayaklı koşu

Tekerlekli sandalye körlingi

Kızak

Buz hokeyi