26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Parsel sorgulama nasıl ve nereden yapılır

Parsel sorgulama nasıl yapılır araştırılıyor. 2018 TKGM Parsel sorgulama işlemleri merak ediliyor. Ada Tapu parsel sorgulama ekranı haberimizde yer alıyor. Milyonlarca vatandaş internet üzerinden Parsel sorgulama nasıl yapılır tapu kadastro parsel sorgulama için hangi adımlar izlenmelidir araştırması yapıyor. Parsel sorgulama sosyal medya mecrasında trend konu olmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Parsel sorgulama işlemi artık çok kolay... Arsa almak isteyen veya satış yapmak isteyenler, adres girerek detaylı bilgilere ulaşabiliyorlar. Sorgulama işlemi hem e - devlet üzerinden hem de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne(TAKBİS) kayıtlı olmanız gerekmektedir. TAKBİS'e T.C. Kimlik Numarası kayıtlı olan bireyler kapsamında sunulmaktadır. Eğer kaydınız var ise servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.

18 Temmuz 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Parsel sorgulama nasıl ve nereden yapılır

PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi sitesinden bu işlemi yapmak istiyorsanız, açılan sayfada idari bökümdeki; İl, ilçe, Mahalle, ada ve parsel kısmını doldurup detaylı bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Sorgulama yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

 

TKGM PARSEL SORGULAMA 

 

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne(TAKBİS) kayıtlı olmanız gerekmektedir. TAKBİS'e T.C. Kimlik Numarası kayıtlı olan bireyler kapsamında sunulmaktadır. Eğer kaydınız var ise servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.