18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

'Pensilvanya'daki mendeburun yaptığı bütün teşebbüsler suya düştü'

Samsun AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıklamalarda bulundu.

AA4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bakan Eroğlu, AK Parti'nin dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 9 milyondan fazla üyesi bulunduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, bu sayının, Avrupa'da pek çok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu dile getirdi.

Organizasyonun, kurucusunun dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Eroğlu, "15 Temmuz'da Samsun'un tamamı, bilhassa AK Parti teşkilatımız dimdik ayakta durdu. Demokrasi mitinglerinde gerçekten destan yazdı. Bütün Samsunlulara teşekkür ediyorum. Çok kanlı, hain bir darbe girişimi milletimizin kahramanlığı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve dirayeti sayesinde püskürtüldü." dedi.

15 Temmuz'dan sonra hainlerin dünyada Türkiye'nin algısını kötü yönde etkilemeye gayret ettiğini belirten Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: "Pensilvanya'daki mendebur adamın yaptığı bütün teşebbüsler suya düştü. İnşallah bu ekonomik darbe ve Türkiye'nin Avrupa ve Amerika'da kötü algılanması çalışması suya düşecektir. Bunların ekonomik olarak Türkiye'nin kötü gitmesi yönündeki gayretine hükümetimiz çok önemli mesajlar verdi. Birtakım teşvikler ve yatırımların hızlandırılması konusunda büyük gayret var. Zaten Cumhurbaşkanı'mız hatırlarsanız 2008 yılındaki dünyadaki büyük krizde, 'Türkiye'den teğet geçecek' demişti. Şimdi yine Cumhurbaşkanı'mız kendisi ilan etti. Onların ekonomide yapacakları mendebur hadiseler veya oluşturmaya çalıştıkları krizler teğet bile geçmeyecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Çünkü AK Parti var. Gerçekten güçlü bir hükümet var. Bütün engelleri aşacak gücümüz var. "

Bakan Eroğlu, yatırımların dolu, dizgin devam ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz büyük düşünüyoruz. Özellikle bakanlığımız Türkiye'nin ağaçlandırılması, tabiatın korunması ve çevre konusunda gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çok çevreyi koruyan, ağaçlandıran, çevreci hükümet AK Parti hükümetidir. Bizden önce sadece atık suların yüzde 33'ü arıtılıyordu, 3'te biri. O da bizim İstanbul'da yaptıklarımızla birlikte. Onu çıkartırsak yüzde 10 bile değil. İstanbul'da sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde yaptığı tesislerle 15 milyon nüfusun atık sularını toplayıp, arıtır hale geldik. Haliç'i kurtarmıştık. En iyi çevre hareketi buydu. Türkiye'de onu çıktığımız zaman yüzde 10'u arıtılıyordu ama şu anda Türkiye'de yüzde 75 toplanan atık sular arıtılıyor. Geri kalanı da tamamlayacağız."

Ağaçlandırmada Çin ve Hindistan'dan sonra dünya üçüncüsü olduklarını anlatan Eroğlu, "Onlarla yarışmamız mümkün değil. Çünkü onların alanı çok büyük. Şu ana kadar 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk, bu bir rekordur. Dolu dizgin devam ediyoruz, tüm açık alanları ağaçlandırıyoruz. Çünkü geçmişte yılda 70 milyon fidan üretilirken, biz 400 milyon fidan üretimi yapıyoruz. Bu gerçekten muhteşem bir hamledir." diye konuştu.

AK Parti hükümeti öncesinde tüm illerin susuz olduğunu kaydeden Eroğlu, göreve geldiklerinde 76 ilde su olmadığını vurguladı.

Şu an bütün illerde içme suyu bulunduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Hatta biz geleceği planlıyoruz, mesela Samsun'da 19 Mayıs ilçesinde yeni yaptığımız barajdan bu civara su vereceğiz. 26 milyon metreküp yılda. Öte yandan Salıpazarı ilçesinde 125 milyon liralık yeni bir baraj yapmaya karar verdik. Samsun'un 2071 yılına kadar su problemi yoktur. Bunlar gerçekten destansı hareketlerdir. Kolay değil, İstanbul'da sayın Cumhurbaşkanı'mızın belediye başkanlığı dönemine kadar su yoktu. Ondan sonra sayın Cumhurbaşkanı'mızın eli değdi, bütün Türkiye'nin suyu geldi. Geçmişte 3 veya 5 baraj yapılınca önemli bir adım olarak görülürdü. Biz 400 tane baraj, bin tane gölet yaptık ama bunun adı bile geçmiyor, neden, onlar konuşur AK Parti yapar. " ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise birer teşekkür konuşması yaptı.