26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

‘Polis Amca’dan eğlenceli eğitim

Kayseri’de iki polis memuru, okulları gezip, geleneksel Türk oyunu Hacivat ve Karagöz’le çocuklara, asayiş, trafik kuralları, polis imdat hattı gibi konularda mesajlar veriyor.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
‘Polis Amca’dan eğlenceli eğitim

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesinde görevli Murat Kalpakçı ve Sümeyye Güler, unutulmaya yüz tutmuş Hacivat ve Karagöz’ü sadece perdeye taşımakla kalmayıp aynı zamanda oyunu gelecek nesillere aktarmanın da mücadelesini veriyor. Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hayata geçirilen ve polisler tarafından canlandırılan Hacivat ve Karagöz, çocuklardan ilgi görüyor. Ramazan ayının başlamasıyla hayata geçirilen ve yıl boyu kent genelindeki okullarda sahnelenecek olan Hacivat ve Karagöz’ü canlandıran polis memurları Kalpakçı ve Güler de emniyet teşkilatı adına böyle bir projede yer alıp çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor.

HEYECAN DUYUYORUZ

Polis memuru Murat Kalpakçı yaptıkları işten büyük heyecan duyduğunu belirterek, “Hacivat ile Karagöz arasındaki diyalogları polisin tanıtımına uyarladık. Polisin tanıtımı, bunun yanında basit trafik kuralları ve önlemlerini Hacivat-Karagöz diyalogları haline getirerek çocuklarımıza sunum hazırlıyoruz. İlk etapta çocuklarımız şaşırdı. Birçok çocuğumuz daha önce hiç izlememiş. Velilerden ve çocuklarımızdan çok güzel dönüşler oldu. Çocukları eğlendirirken eğitiyoruz. Her şeyden önce perde arkasında olmak çok güzel. Belki o an çocukları göremiyoruz ama perde arkasında verdiğimiz mesajların direkt onlara ulaştığını biz hissediyoruz. Bu da doyumsuz bir haz veriyor” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN DİLİYLE ULAŞIYORUZ

Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Vekili Özcan Erdoğdu da çocuklara kendi dillerinde ulaşmaya çalıştıklarını aktararak, şöyle konuştu: “Bu faaliyet kapsamında çocuklarımıza tarihimizi unutturmamayı, gelenek göreneklerimizi yaşatma açısından bilinçlerini artırmayı, asayiş konularını, 155 polis imdat hattını, trafik kurallarını ve kendilerini bireysel olarak nasıl koruyabileceklerini bu mizansen oyunla anlatmak istiyoruz. 

Çocuklarımıza çocukların diliyle ulaşıyoruz. Bunun için de çocuklarımıza bu şekilde ulaşmayı öngördük. Yıl içerisinde birçok okula gidiyoruz.”