9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

PYD mevzilerinde ‘Fırtına’ esti

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PYD’nin işgalindeki Afrin’e operasyona hazırlanan TSK, dün de teröristlerden gelen taciz ateşlerine misliyle yanıt verdi. Mevziler Fırtına obüslerinin 40 top atışıyla dövüldü.

15 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
PYD mevzilerinde ‘Fırtına’ esti
TACİZ ATEŞLERİNE ANINDA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ
 
Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin de desteğiyle cüretkarlaşarak sözde federasyon ilan eden terör örgütü PYD’nin iki gündür süren taciz ateşlerine TSK anında misliyle karşılık verildi. Hatay’ın Suriye sınırında konuşlu TSK’nın topçu birlikleri, PYD/PKK’nın Afrin’deki birçok mevzisini vurdu. Fırtına obüsleri Hassa ve Kırıkhan ilçelerinden Afrin’in Basufan, Cindere, Memelan, Meskenli ve Raco bölgelerine en az 40 atış yaptı. Cumartesi günü de PYD ve Kandilli teröristlerle ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen heyet arasında kirli toplantının yapıldığı saatlerde açılan taciz ateşlerine karşılık verilmiş, gece de PYD/PKK’nın Afrin’deki birçok mevzisini vurmuştu. 
 
Kandil’le ortak zirve yaptılar
 
Önceki gün ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen bir heyetle Kobani’de buluşan PYD mensupları sözde federasyon için toplantı düzenlemişti. Toplantıya Kandil’den terör örgütü PKK’nın önemli isimleri de katılmıştı. 
 
HAVAN TESPİT RADARLARI
 
Suriye topraklarından olası bir saldırıya karşı havan tespit radarı da devreye sokuldu. Sucu Karakolu’nde görevli askerler 24 saat sınırda devriye gezerek Afrin bölgesinden yapılacak olası saldırılara karşı tedbir alıyor. Suriye sınırında iş makinelerinin mevzi kazmaya devam ettiği görüldü.
 
SINIRA SEVKIYAT DEVAM ETTİ
 
HATAY’dan, Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü PYD/PKK mevzilerine dün top atışları yapılırken, bölgeye de askeri sevkiyat devam etti. Zırhlı askeri araç ve askeri kamyonların bulunduğu konvoy, Reyhanlı’dan geçiş yaptı. Aralarında mühimmat yüklü araçların da bulunduğu askeri konvoy, Oğulpınar Sınır Karakolu’na gitti. 
 
ASİRETLER HAREKETE GECTİ 
 
ABD/PKK/PYD’nin kirli ittifakı bölgede evleri ve yaşamları gasp edilmiş Suriyeli halkı da harekete geçirdi. Suriyeli 60 aşiret ve 20 kabile, terör örgütüne karşı savaşmak için Suriye Yüksek Aşiretler Meclisi adıyla bir oluşum meydana getirerek kendi bünyesinde de ilk etapta 5 bin kişilik ordu kurdu. Ceyş el-Aşayir (Aşiretler Ordusu) adını alan birlik, Fırat’ın doğusunda PKK işgalindeki bölgelerde görev alacak. Meclis geniş bir sosyal kesimi kapsıyor. (Akşam)