4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Ramazan Bayramı kaç gün tatil olacak? 2018 Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Ramazan Bayramı ne zaman hangi tarihe denk geliyor?

25 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, 'Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Aslında üç buçuk gün süren Ramazan Bayramı tatili, bu yıl ilk günü hafta içi diğer günler hafta sonu içerisine denk gelmesi nedeniyle farklı bir boyut kazandı. İki hafta sonunun arasında kalan tatil, vatandaşları süresi bakımından umutlandırmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ankara Palas'ta medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle dün bir araya geldiği iftarda, soruları yanıtları, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı" sorusunu, "Şu anda benim diyecek bir şeyim yok. Ben Kültür ve Turizm Bakanıyım şu anda, bana sorarsanız, insanların turizm faaliyetleri. Ama bir de bunun bir ekonomik şeyi var, bu biraz kolay değil yani." diye yanıtladı.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN VE KAÇ GÜN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgileri arasında yer alan Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak. Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 15 Haziran Cuma günü olacak. Arefe günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek olan Ramazan Bayramı, 17 Haziran Pazar günü sona erecek. İşte, bayramın takvim bilgileri;

- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil
- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil
- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)
- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü) başlayacak, pazar günü sona erecek.