27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

En genç AK Parti milletvekili Rümeysa Kadak kimdir

Rümeysa Kadak kimdir aslen nereli En genç AK Parti milletvekili Rümeysa Kadak kaç yaşında, hangi ilden vekil oldu soruların yanıtları haberimizde yer alıyor. Rümeysa Kadak biyografisi haberimizde yer alıyor. Vatandaşlar seçim sonuçları sonrasında AK Parti milletvekillerini merak etmeye başladı. İşte en genç milletvekili AK Parti’den Rümeysa Kadak oldu. Peki Rümeysa Kadak babası kimdir, ne okuyor, hayat hikayesi sorgulanıyor. Seçilme yaşının 25'ten 18'e düşürülmesinin ardından partilerin listesinde yer alan genç adaylardan Rümesay Kadak, Meclis'e girerek aynı zamanda en genç vekil olarak tarihe geçti.

27 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
En genç AK Parti milletvekili Rümeysa Kadak kimdir

Rümeysa Kadak kimdir nereli En genç AK Parti milletvekili Rümeysa Kadak kaç yaşında seçim sonrası AK Parti milletvekili adaylarını araştırmaya başladı. Edinilen son bilgiye göre 22 yaşındaki Rümeysa Kadak Meclis'e giren en genç milletvekili oldu. AK Parti listesindeki genç adaylardan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) da en genç üyesi olan 22 yaşındaki Rümeysa Kadak, İstanbul 3’üncü bölge 10’uncu sıradan resmi olmayan sonuçlara göre seçilerek Meclis'e girdi. Kadak, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği’nde okuyor.

 

İSTANBUL 3. BÖLGE SEÇİM SONUÇLARI

 

AK Parti

 

1- Numan Kurtulmuş

2- Mehmet Muş

3- Akif Çağatay Kılıç

4- Mehmet Doğan Kubat

5- Tülay Kaynarca

6- Halis Dalkılıç

7- Emine Sare Aydın Yılmaz

8- Nevzat Şatıroğlu

9- Zafer Sırakaya

10- Rümeysa Kadak

11- Ahmet Mücahit Arınç

12- Mustafa Yeneroğlu

13- Erkan Kandemir

14- Şamil Ayrım

15- Alev Dedegil

 

 

ÖDÜL TÖRENİNDEKİ PERFORMANSI ERDOĞAN'IN DİKKATİNİ ÇEKMİŞ

Rumeysa Kadak ise Meridyen Derneği'nin "münazara" ekibinden. Aynı zamanda üniversitede öğrenci konseyinde başkan yardımcılığı yapan Kadak'ın, 7 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan "İstanbul Meridyen Open '17 Uluslararası Münazara Turnuvası"nın ödül töreni sırasındaki performansıyla Erdoğan'ın dikkatini çektiği ve MKYK listesine alındığı öğrenildi. MKYK'da en yaşlı isimler ise, 1952 doğumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile yönetime yeni giren Mehmet Emin Yılmaz.

 

RÜMEYSA KADAK KİMDİR?

AK Parti'nin İstanbul 3. Bölge'den aday gösterdiği 22 yaşında Rümeysa Kadak, oyların sayılmasının ardından milletvekili seçildi. Rümeysa Kadak, Seçim 2018'de AK Parti'nin 15 milletvekili çıkardığı 3. bölgede 10. sırada aday gösterilmişti. İşte, meclisin en genç ismi Rümeysa Kadak hakkında detaylar!

 

 

6 Mayıs 1996'da dünyaya gelen Rümeysa Kadak, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitim hayatına devam ediyor. Rümeysa Kadak, AK Parti MKYK Üyesi, Marmara Üniversitesi Öğr. Konseyi Başkan Yard. ve Genç KADEM Proje Sorumlusu görevlerini de sürdürüyor.