9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

Rus donanması Akdeniz'de tatbikat yaptı

Rusya Karadeniz Filosu Sözcüsü Vyaçeslav Truhaçev, Rus donanmasına ait gemilerin, Akdeniz'de gerçekleştirdikleri tatbikatta düşman saldırılarını püskürtme tekniklerini uyguladıklarını açıkladı.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Rus donanması Akdeniz'de tatbikat yaptı

Truhaçev, Rus donanmasının Akdeniz'deki tatbikatına yönelik yaptığı açıklamada, "Gemiler, konvoyu denizden, havadan, diğer gemilerden düzenlenen saldırılardan ve sabotajlardan koruma görevlerini yerine getirdikten sonra tatbikatın bir sonraki aşamasına geçti.

Saldırı grubunda yer alan Admiral Grigoroviç ve Admiral Essen firkateynleri, Nikolay Filçenkov, Azov ve Sezar Kunikov adlı büyük çıkarma gemilerine saldırdı.

Söz konusu gemilerinin mürettebatları, Smetlivıy devriye gemisinin personeliyle birlikte düşman saldırılarını püskürtme tekniklerini uyguladı" ifadelerini kullandı.

Rus donanması Akdeniz grubunun ve uzak görev kuvvetleri ile birlikte Rusya Karadeniz Filosu Komutan Yardımcısı Valeriy Kulikov'un genel yönetiminde gerçekleştirdiği planlı taktik tatbikatın devam ettiği belirtiliyor. (sputniknews)