26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Rus Yarbay Karloviç'in bulunduğu arazinin sahibinden Rusya ile Polonya'ya teklif: Benim yeri alsınlar, anıtı da oraya yapsınlar

Rus Yarbay Karl Karloviç Rjepetski’nin Ardahan’da bulunduğu arsanın sahibi Nurbay Yılmaz, çok büyük zararda olduğunu söyleyerek Rusya ile Polonya'ya teklifte bulundu. Yarbay Karloviç için 'Mahvettin beni' diyen Yılmaz, 'Ben öneriyorum işte, benim yeri alsınlar, istiyorlarsa anıtı da oraya yapsınlar.” dedi.

17 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Rus Yarbay Karloviç'in bulunduğu arazinin sahibinden Rusya ile Polonya'ya teklif: Benim yeri alsınlar, anıtı da oraya yapsınlar
Ardahan'da bir inşaatın temel kazısında Rus Yarbay Karl Karloviç Rjepetski’nin cenazesi bulundu. Rusya ile Polonya arasındaki anlaşmazlık anlaşmazlık yaşandı ve cenaze hala gömülemedi. Yarbayın bulunduğu arsanın sahibi de mağdur olduğunu söylerken Rusya ve Polonya'ya teklifte bulundu.
 
"Benim yeri alsınlar, istiyorlarsa anıtı da oraya yapsınlar”
 
"Yerin bize teslim edileceği, kalan kısmın gözetim altında kazılmaya devam edileceği yönünde bir karar alındığını duyduk ama bize resmen bir şey ulaşmadı. Keşke baştan kontrollü kazıya izin verilseydi zararımız bu kadar büyük olmazdı.  Zaten şimdi anlaştığım müteahhit de bana ihtar çekiyor, işten vazgeçiyor. Çok büyük zarardayız. Rusya ile Polonya anlaşamadığı için cenaze de ortada kalmış, ben öneriyorum işte, benim yeri alsınlar, istiyorlarsa anıtı da oraya yapsınlar.”
 
 
(Hürriyet)