16 Mayıs 2024 Perşembe / 9 Zilkade 1445

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne silahlı saldırı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir sergide silahlı saldırıya uğradı. Karlov kaldırıldığı hastaneden hayatını kaybederken saldırgan düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

AA19 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Açılış sonrası konuşma yaparken silahlı saldırıya uğrayan Karlov'un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Karlov burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 
 

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırıda bulunan kişi, operasyonla etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğradığı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezine operasyon düzenlendi.

Karlov'u yaraladıktan sonra binanın ikinci katına çıktığı öğrenilen saldırgan ile özel harekat polisleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmanın ardından saldırgan etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. 

BAKAN AÇIKLADI: SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ

Büyükelçiyi öldüren saldırganın kimliği de belli oldu. Karlov'un kaldırıldığı Güven Hastanesi önünde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın 1994 Aydın Söke doğumlu, Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, polis meslek yüksekokulu mezunu ve halen Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görev yapan ve 2.5 yıldır bu görevde bulunan polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğunu açıkladı.

Soylu açıklamasında "Bu suikast, bu saldırı, bu terör eylemi, Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir" ifadesini kullandı. Saldırının büyük bir provokasyon olduğunu belirten Soylu, "Özellikle Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok iyi olduğu bir safahatta, bir dönemde gerçekleştirilen bu acımasız terör eyleminin, Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu ve milletimizin emanetinde olan, ülkemizin emanetinde olan bir dostumuza yönelik hain bir eylem olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.. 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Rus Büyükelçi'ye yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi

YILDIRIM BÜYÜKELÇİ'YE SALDIRIYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere ilgili bakanlardan bilgi aldığı ve gelişmeleri takip ettiği belirtildi.​

KELKİTLİOĞLU: SALDIRGAN POLİS KİMLİĞİ GÖSTEREREK SALONA GİRMİŞ

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırganın adı Mert Altıntaş polis kimliğini göstererek salona girmiş" dedi.

 

ZANLIYA AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN FOTOĞRAF

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne yönelik suikastı yapan kişinin polis olduğuna yönelik iddiaların ardından zanlıya ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf ortaya çıktı.

Rus parlamenterler açıkladı! İptal olmayacakGökçek: Rus uçağını düşürten kimse saldırının faili aynısı
 
 
Rusya'dan büyükelçiye saldırıyla ilgili ilk açıklama
Dugin haklı çıktı, maalesef…
Rusya Devlet Duması: Türk-Rus ilişkileri etkilenmeyecek
Başbakan Yıldırım'dan Rus Büyükelçiye saldırı sonrası ilk açıklama