27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Þžehit Polis Fethi Sekin için hatýra ormaný oluþturuldu

Ýzmir Adliyesinde terör örgütü PKK mensuplarýnca düzenlenen saldýrýda þehit düþen polis memuru Fethi Sekin adýna Niðde'de hatýra ormaný oluþturuldu.

AA15 Þubat 2018 Perþembe 07:00 - Güncelleme:
Þžehit Polis Fethi Sekin için hatýra ormaný oluþturuldu

Niðde Valisi Yýlmaz Þimþek, Niðde-Adana karayolu üzerinde bulunan arazide hatýra ormaný oluþturulmasý dolayýsýyla düzenlenen törende, þehit Sekin'i anmak için bir araya geldiklerini belirtti.

Þehit polis memuru Sekin için topraklarý fidanla buluþturduklarýný dile getiren Þimþek, "Kendisi geçen yýl teröristlere karþý kahramanca mücadele ederken büyük bir faciayý önledi ve þehit oldu. Biz hem þehidimizin adýný ve hatýrasýný yaþatmak hem de Niðde'yi güzelleþtirmek için bu programý yaptýk. 2 bin 500 fidaný toprakla buluþturuyoruz." dedi.

Niðde Cumhuriyet Baþsavcýsý Oðuzhan Dönmez de Fethi Sekin'in Ýzmir Adliyesine yapýlan terör saldýrýsýnda gözünü kýrpmadan hayatýný feda ettiðini anýmsattý. Dönmez, "Onlarca hakim, savcý ve adliye personelinin hayatýný kurtarmýþtýr. Biz de burada hem Niðde'nin yeþillendirilmesi hem de þehit polis memuru Fethi Sekin'i yad etmek amacýyla bir hatýra ormaný oluþturduk." diye konuþtu.

Niðde'nin aðaçlandýrýlmasýna ellerinden geldiðince katký saðlamaya gayret ettiklerini aktaran Dönmez, 20 bin metrekarelik alanda, 2 bin 500 karaçam fidaný diktiklerini söyledi.

Programa, Ýl Jandarma Komutaný Albay Ýdris Tataroðlu, Ýl Emniyet Müdürü Salim Cebeloðlu ve adliye personeli katýldý.