6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Saral ailesinden 20 kişi Şahin’in ölüm listesinde

Nişantaşı saldırısının intikamını almaya hazırlanırken yakalanan Sedat Şahin’in adamlarından suikast krokileri ve 20 kişinin ismi çıktı. Ölüm listesinde Sarallar’ın lideri ve ağasının oğlu da bulunuyor. İnfaz emrini veren Sedat Şahin aranıyor.

Mustafa Çolakoğlu16 Mart 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Saral ailesinden 20 kişi Şahin’in ölüm listesinde

İtalya’da 2004 yılında Hüseyin Saral’ın öldürülmesiyle başlayan Saral-Şahin çetesi arasındaki hesaplaşmada çok kan aktı. 11 ylıl içinde 10 kişi öldürüldü. Arnavut Sami lakaplı Sami Hoştan’ın devreye girmesiyle sağlanan barış süreci, 24 Aralık 2014 gecesi Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve koruması Ferdi Topal’ın Nişantaşı’nda yaylım ateşine tutulmasıyla bozuldu.

Tepedeki isimler ilk sırada

Polis, Sedat Şahin’in intikam hazırlığında olduğunu öğrenince operasyon üstüne operasyon yaptı ve iki grup arasındaki çatışmayı önledi. Samsun’un Bafra ilçesi ve İstanbul Beylikdüzü ile Büyükçekmece’de yapılan operasyonlarda Sedat Şahin’in çok sayıda adamı gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte 2 kaleşnikof, suikast silahı olarak da bilinen bir Glock ve 13 tabanca ele geçirildi. Polis, zanlılarla birlikte öldürülecek kişilerin listesine de ulaştı. Saral ailesinden 20 kişinin bulunduğu listenin 2 ay boyunca iz sürülüp istihbarat raporları toplandıktan sonra hazırlandığı, öldürülecek kişilerin ev ve işyerlerinin krokilerinin çizildiği tespit edildi. Ölüm listesinin ilk sırasında Saral çetesinin lideri olarak bilinen kişinin abisi, yine Saraların ağası olarak tanınan ve bir spor kulübünün başkanlığını yapan işadamının olduğu görüldü. Halen firarda olan Sedat Şahin’in iddialara göre adamlarıyla kurye aracılığı ile haberleştiği, oğlu ve kardeşinin teknik ve fiziki takibe alınması üzerine suikastların önlendiği bildirildi. Saldırıların da eş zamanlı yapılmasının planlandığı tespit edildi. Organize polis Sedat Şahin’in yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.