26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Suç örgütü lideri Sedat Şahin tekrar tutuklandı

Sedat Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ‘tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmek’ suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

17 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Suç örgütü lideri Sedat Şahin tekrar tutuklandı

"Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Sedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 6 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Şahin'in de aralarında olduğu 6 şüphelinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alındı.

Savcılık, şüphelileri tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Sorgulama işlemini bitiren hakimlik, Sedat Şahin'in de arasında bulunduğu 6 şüphelinin "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

"Şahinler" ve "Sarallar" grubu olarak bilinen organize suç örgütlerinin yönetici ve üyelerine yönelik 74 sanığın yargılandığı davanın 3 Kasım'daki duruşmasında, aralarında Sedat Şahin ve Halis Kocaman'ın da bulunduğu 4 sanığın tahliyesine karar verilmişti. Şahin ve Kocaman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü başka bir soruşturma kapsamında, cezaevinden tahliye edildiği sırada gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili daha sonra yapılan operasyonda da 4 şüpheli yakalanmıştı.