26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Seydikemer'de su sorunu çözülemedi

Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi, bölgenin doğal sit alanı olması nedeniyle yıllardır su sorunu yaşıyor.

AA20 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Seydikemer'de su sorunu çözülemedi

160 hane 450 nüfuslu mahallede, çeşmelerinden su akmayan vatandaşlar, ihtiyaçlarını kuyular ve başka mahallelerden getirttikleri tankerlerle karşılıyor.

ALKIŞLI TEPKİ

Yıllardır içme suyu olmayanvatandaşlar, Hisarcık mevkisinde ihtiyaçlarını karşıladıkları su kuyusunun başında toplanarak, duruma alkışlarla tepki gösterdi.

Mahalle muhtarı Rasih Mete, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki dönemdir muhtarlık yaptığını, kendisinden önceki muhtarların da mahalleye su gelmesi için uğraştığını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

"ALLAH'TAN DEDELERİMİZ KUYULARI KAZMIŞ"

Başka yerlerde insanların sulama suyu için mücadele verdiklerini, kendilerinin içme suyu olmadığını vurgulayan Mete, "Vatandaş kuyulardan su çekerek, 500 metre, 1 kilometre uzaklıklara su taşıyor. Allah'tan dedelerimiz bu kuyuları kazmış. Buralar sit alanı ilan edildiği için şu an bu kuyuları da kazamazdık. Bu vatandaşın bu taşlar kadar değeri yok." dedi.

CHP'Lİ BELEDİYE

Mete, su sorununu CHP'li Seydikemer Belediyesi'ne ilettiğini hiçbir sonuç alamadığını savundu.

ŞEHİRDEKİ İNSANLARIN SUYU VAR BİZİM YOK

Sorunu Muğla Büyükşehir Belediyesine ilettiğini anlatan Mete, "Buradaki evlerde su olmadığı için çamaşır makinesi yok. Vatandaş, Eşen Mahallesi'nden tankerle su getirip döküyor. Bu suyu bulaşığa mı, tuvalete mi, çamaşıra mı kullansın? Yıkansın mı? Şehirdeki insanların suyu var bizim yok. Bizim vatandaşımıza insan muamelesi yapılmıyor. Neden bilmiyorum." diye konuştu.