20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bodrum ve Muğla'da deprem meydana geldi

Son deprem Gökova Körfezi'nde saat 04:07'de yerin 6.6 kilometre derinliğinde 3.0 büyüklüğünde gerçekleşmişti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre en son deprem ise 29 Ağustos’da saat 09:20'de merkezi Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3,5 büyüklüğünde meydana geldi.

19 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bodrum ve Muğla'da deprem meydana geldi

Bodrum’da deprem. Geçtiğimiz günlerde şiddetli depremlerin yaşandığı Bodrum’da sabah saatlerinde bir deprem daha meydana geldi.

 
Son depremler
 
Saat 09:20'de merkezi Muğla'nın Bodrum ilçesi olan 3,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.
 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09:20'de merkezi Muğla'nın Bodrum ilçesi olan 3,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

 

ON İKİ ADALARDA DEPREM

20 Ağustos tarihinde sabah saat 09:29 sularında On iki Adalar da 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin yerin 8.7 km altında olduğunu açıkladı. 

 

ADIYAMAN’DA DEPREM

Adıyaman’da öğlen saat 12:17’de  3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi tarafından 19 Ağustos tarihinde yaşanan depremin derinliğinin 5.1 olduğu belirtildi

Kahramanmaraş-Adıyaman sınırında sabah saat 07:30’da yaşanan deprem bölgede paniğe neden oldu.

Depremin merkez üssü iki ilin sınır köylerine denk gelince AFAD ve Kandilli Rasathanesi farklı bilgiler açıkladı.

AFAD’a göre; yerin 6.99 km derinliğinde oluşan 4.3 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana geldi

 

GÖKOVA'DA DEPREM

Depremin çok sık yaşandığı Gökova Körfezi'nde 19 Ağustos'ta yeni bir deprem daha oldu. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Bodrum Gökova Körfezi'nde saat 04:07'de yerin 6.6 kilometre derinliğinde 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Bodrum Gökova Körfezi'nde saat 15.47'de yerin 5 kilometre derinliğinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ise deprem yerin 7,1 kilometre derinlikğinde oldu.

Deprem Muğla'nın Bodrum ilçesinde de hissedildi.

 

KAHRAMANMARAŞ DEPREM

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.30'da merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

 

AKDENİZ’DE DEPREM

Akdeniz'de Girit Adası açıklarında Datça'ya 335 kilometre mesafede 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Akdeniz'de Girit Adası açıklarında 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akdeniz'de Girit Adası'nın güneyinde saat 06.46'da 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Deniz yüzeyinin yaklaşık 7 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Muğla'nın Datça ilçesine yaklaşık 335 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

 

GAZİANTEP'TE DEPREM

Gaziantep Araban’da sabah saat 7.30 sularında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 10.0 km altında olduğu tespit edildi.