27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Son depremler Akdeniz’de deprem şiddeti kaç?

Akdeniz’de deprem sonrası son depremler listesi merak ediliyor. Akdeniz’de deprem meydana geldi, şiddeti kaç? Akdeniz'de saat 23.30'da 5,4 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 23.33'de de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akdeniz'de büyük depremler meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Akdeniz'de deprem oldu.

16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Son depremler Akdeniz’de deprem şiddeti kaç?

Akdeniz’de deprem meydana geldi, son depremler listesinde korkutan depremler art arda gelmeye başladı. Akdeniz’de deprem şiddeti kaç? Akdeniz'de saat 23.30'da 5,4 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 23.33'de de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akdeniz'de büyük depremler meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Akdeniz'de deprem oldu. 

 

SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Deprem Nedir? Nasıl Oluşur? Türleri Nelerdir?

Halk arasında zelzele olarak da bilinen deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda meydana gelen sarsıntı olayıdır. Bu sarsıntının boyutu yer altındaki sismik hareketlerin büyüklüğüne göre, yer yüzünde kırılma olarak kendini gösterir. Hayatı olumsuz şekilde etkileyen doğal afetlerden biri olan deprem hakkında bilmediklerinizi makalemizde detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz.

Farklı şiddetlerde meydana gelen depremler bazen çok hafif sallantı şeklinde bazen de büyük tsunamilere sebep olacak kadar şiddetli olmaktadır. Eğer yeryüzüne yakın bir yerde çok büyük şiddette bir deprem meydana geldiyse bu tsunami, volkanik hareketler ve toprak kaymaları gibi birçok doğa olayını da tetikleyebilmektedir.

Dünyanın en etkin deprem kuşakları arasında yer alan ülkemizde de irili ufaklı birçok deprem meydana gelmektedir. Geçmişte yaşanılan büyük depremlerde ciddi sayıda can ve mal kaybı olmuş, birçok yer yaşanılamayacak hale gelmiştir.