19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Zeytin Dalı Harekatı'nda 9. gün: Batı cephesinde bombardıman başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör yuvalarını temizlemeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'ndan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya ve Türkiye basını tarafından Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sıcak gelişmeler saniye saniye aktarılıyor. Türk jetleri havadan, Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı muhalifler karadan ilerliyor. Harekatın 8. gününde yapılan açıklamaya göre 340 hedef imha edildi. Terör Örgütü PKK/PYD'den kurtarılan köylerdeki paçavralar asılı oldukları yerlerden tek tek indiriliyor. 9. günde Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, 'PKK/KCK/PYDYPG ve DEAŞ terör örgütlerine bağlı 484 terörist etkisiz hale getirildi. Bu terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler Türk Hava Kuvvetleri tarafından imha edildi.' bilgisi aktarıldı. Saat 14:30 itibari ile Burseya Dağı teröristlerden tamamen temizlendi

Ajanslar28 Ocak 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör yuvalarını temizlemeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'ndan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya ve Türkiye basını tarafından Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sıcak gelişmeler saniye saniye aktarılıyor.

[00:30] ÖSO komutanı Sicco: Terör örgütü PYD/PKK Kürt kardeşimizi zorla silah altına aldı 

[20:10] Burseya Dağı'ndaki sığınak ve mevzilerde terör örgütü PYD/PKK'ya ait çok miktarda uyuşturucu hap bulundu.

[20:10] TSK: "Zeytin Dalı Harekâtı"  kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gün içerisinde 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557 olmuştur.

[19:20] Kilis’te konuşulu bulunan sınır birliklerinden Çok Namlulu Roketatarlar (ÇNRA) ile PKK/PYD mevzileri vuruluyor.

[18:47] Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşı tarafında yar alan, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesindeki sınır kapısı binasına, terör örgütü PKK/PYD'yi simgeleyen bez parçaları asıldı.

[18:15] Azez´de yaşamını sürdüren çok sayıda kişi aldıkları haberin ardından evlerinin çatısından uzun süre havaya uzun namlulu tüfeklerle ateş açarak kutlama yaptı.

[17:55] Milli Savunma Bakanı Canikli "Afrin harekatında şanlı ordumuzun kullandığı mühimmatın tamamını yerli ve milli olarak üretebiliyoruz" dedi.

[17:34] TSK ve ÖSO unsurları, Zeytin Dalı Harekatı'nda Burseya Dağı'nın güneyindeki Kastel Cündo köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan arındırdı.

[17:18] Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in batısındaki Cinderes beldesinde bulunan terör örgütü PYD/PKK noktalarını yoğun ateş altına aldı.

[14:40] Burseya Dağı'na Türk Bayrağı'nın çekildiği görüntüler geliyor

[14.30] Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı ele geçirildi

[13:43] AA: Suriye'nin Afrin bölgesinde Burseya Dağı'nda şiddetli çatışma sesleri duyuluyor.

[12:50] Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Komutanla konuştum. ''İnşallah Burseya'yı da birazdan düşüreceğiz'' dedi.

[11:50] Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ABD'li yetkililer ve başka destek verenler hedeflerinden vazgeçmediği ve bu hedefleri tamamen rafa kaldırıp buradaki bütün planları, organizasyonları dağıtmadığı sürece bu planları biz dağıtacağız, organizasyonları biz bozacağız. Münbiç de Fırat'ın doğusu da bunlardan temizlenecek." dedi.

[11:40] Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya Dağı'nda terör örgütüne ait kule, mevzi ve hedefler, çeşitli üslerden havalanan savaş uçaklarınca bombalandı. Komando birlikleri ve ÖSO karadan ilerliyor

[11:24] Burseya Dağı'ndan çatışma görüntüleri geliyor. TSK uçak ve top atışlarıyla Burseya'yı vuruyor.

 

[10:03] TSK ve ÖSO ile terör örgütü PYD/PKK  arasında Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'nda yoğun çatışmalar başladı.

[09:19] Türk Silahlı Kuvvetleri: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup 484 terörist etkisiz hale geitirildi. Bu terör örgütlerinin ait mühimmat deposu, silah mevzii ve sığınaklar Türk Hava Kuvvetlerince imha edildi.

 

BURSEYA DAĞI NEREDİR VE ÖNEMİ NEDİR? TIKLAYINIZ