19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Suriye sınırına lazer silahı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Afrin operasyonunun sinyalini veren Bakan Canikli, 'PKK-PYD, DEAŞ'ın olduğu yer Türkiye için tehdittir, hedeftir' dedi. Bu kapsamda Suriye sınırına ek savunma bileşenleri ilave edileceğini bunların arasında: Lazer silahı, Uzaktan kumandalı silah sistemleri, İnsansız kuleler, İHA'lar ve balon sistemininde yer alacağını bildirdi.

star.com.tr22 Kasım 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Suriye sınırına lazer silahı
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki konu hakkındaki konuşması:
 
Suriye sınırında yaşanan gelişmeler, sınıra ilave fiziki engeller yapılma ihtiyacını doğurmuştur. Bu amaçla engel, gözetleme ve komuta kontrol sisteminden oluşan bir güvenlik projesini uygulamaya başladık. Projenin ana unsurlarını; beton duvar, gözetleme kulesi, devriye yolu, güçlendirilmiş kafes tel, aydınlatma sistemleri, etkin hudut bitlikleri, Balon, İHA ve mobil zırhlı araçlar ile hava ve karadan gözetleme, akustik sensörler, uzaktan kumandalı silah sistemleri, Lazer imha edici silah, Otomatik algılama yazılımları ve daha birçok teknolojiden oluşmaktadır.
 
 Ayrıca keşif ve gözetleme sistemleri entegre edilecek şekilde insanlı ve insansız kuleler de inşa ediyoruz. insanlı kulelerde askerlerimizin bütün ihtiyacını karşılayacak tüm yaşam üniteleri bulunmaktadır. Ayrıca suriye sınırının güvenliğini sağlamak amacıyla fiber optik algılama sistemi kurulumunu içeren Entegre Sınır Güvenlik Sistemi projesi kapsamında ilk faz tamamlanmıştır. ikinci faz 2017'de tamamlanacaktır.