20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

DEAŞ’a hücre evini FETÖ’cü kiralamış

KONYA’DA düzenlenen hücre evi operasyonunda öldürülen DEAŞ’lı 5 teröristin V.S., M.E.D., F.T.H., M.C. ve A.Y. olduğu belirlendi.

14 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
DEAŞ’a hücre evini FETÖ’cü kiralamış

DEAŞ’lı terörist A.Y.’nin 12 kalıp halinde hazırlanmış 4 kilo TNT patlayıcıyı, canlı bomba yeleğine yerleştirmek üzere iken öldürüldüğü tespit edildi. Daha önce PKK üyesi olmak suçundan cezaevinde yattığı sırada DEAŞ’lı teröristlerle tanıştığı ve tahliye olduktan sonra örgüte katıldığı ortaya çıktı. Operasyon sonucunda öldürülen teröristlerden V.S. ve F.T.H.’nin Suriye’de kamplarda eğitim aldığı ve yakın zamanda eylem için Türkiye’ye geldikleri belirlendi.

MÜTEVELLİ HEYETİNDEN

Soruşturma kapsamında ev sahibi, emlakçı ve evi kiralamada aracı olduğu iddia edilen bir kişi ile beraber 15’i DEAŞ üyesi olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı. Ev sahibi M.Ö.’nün FETÖ/PDY soruşturmasında örgütün il mütevelli heyetinden olduğu, bir süre cezaevinde yattıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı öğrenildi. Öte yandan Konya’da öldürülen DEAŞ’lılar ile bağlantıları olduğu belirlenen 5 kişi Adana’da düzenlenen şafak operasyonunda yakalandı. Örgütün ‘Meydan Grubu’ndan olduğu belirlenen teröristlerin sorgusu sürüyor.