27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Teröre karşı ittifak

Danimarka ve Letonya Dışişleri Bakanları ile Suudi Prensi kabul eden Başbakan Yıldırım, FETÖ, PKK ve DAEŞ ile mücadele ettiklerini söyledi

30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Teröre karşı ittifak

Başbakan Binali Yıldırım, Danimarka ve Letonya Dışişleri Bakanları ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile ayrı ayrı görüştü.  Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen’i kabulünde, FETÖ, PKK ve DAEŞ ile mücadelede müttefik ve ortakların etkin işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Çankaya Köşkü’nde Yıldırım tarafından kabul edilen Jensen, 15 Temmuz’da akim bırakılan hain darbe girişimi sonrasında Danimarka hükümetinin Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu ve ülkeler arasındaki ikili ilişkileri geliştirmeyi, yakın siyasi diyaloğu artırarak sürdürmeyi arzuladıklarını belirtti. Başbakan Yıldırım ise Danimarka’nın dayanışma mesajını takdirle karşıladıklarını ifade ederek, FETÖ, PKK ve DAEŞ ile aynı anda mücadele etmekte olduklarını vurguladı.

GÜÇLÜ DESTEK VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics’i kabulde de, Letonya’nın 15 Temmuz’da sergilediği dayanışmayı takdir ettiklerini belirtti. Rinkevics ise, Letonya’nın 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türkiye’ye güçlü destek verdiğini kaydetti. Başbakan Yıldırım, Prens Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud’u kabulünde terörizmle mücadele konusunda işbirliğini arttırarak sürdüreceklerini vurguladı. Prens ise Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliğinin bölgesel güvenlik, refah ve istikrar için kilit öneme haiz olduğunun altını çizdi.