25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Teröristbaşından rüya tabirli talimat

MİT tarafından Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen firari FETÖ’cü Yusuf İnan, teröristbaşı Fetullah Gülen’ün talimatlarını sözde rüya tabiri siteleri üzerinden örgüt üyelerine aktardı. İnan, ayrıca köşe yazısıyla da darbe planının sinyalini aylar öncesinden verdi.

MUAMMER BAŞKAN21 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Teröristbaşından rüya tabirli talimat

Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen firari FETÖ’cü Yusuf İnan’ın darbe öncesinde 15 Temmuz’un mesajını verdiği, Adnan Oktar gibi örgüt üyeleri arasında cinsel içerikli flört siteleri ve yöntemlerini kullandığı ve Oktar’a yönelik operasyonu da önceden yazarak deşifre ettiği ortaya çıktı. İnan, teröristbaşı Fetullah Gülen’in talimatlarıyla başta Başkan Erdoğan olmak üzere devlet yöneticilerini itibarsızlaştırıcı yayınlar yaptığı belirlendi. 

TALİMAT ELEBAŞINDAN

Kendisine gazeteci görünümü veren örgütün sosyal medya ve bilişim uzmanı İnan’ın, sahibi olduğu bir diğer rüya tabiri sitesi ‘ruyaarsivi.com’da 23 Eylül 2015 günü ‘Erdoğan ile Askerin arası açılacak, ülke yönetiminde asker etkili olacak!’ başlığıyla bir rüya ve tabirinin yayınlandığı, tabir kısmında ‘Rüyanız askeri darbe benzeri olaylara, askerin etkin olmasına, Erdoğan ile asker arasında yaşanacak hoş olmayan bir sürece işaret etmektedir’ yazıldığı görüldü. 

DARBE PLANI SİNYALİ

İnan’ın, aynı gün sahibi olduğu ‘yerelgundem.com’da yazdığı köşe yazısında ve sosyal medya hesaplarında, aynı başlığı kullanarak bu rüya ve  tabirini paylaştığı da ortaya çıktı. Rüya tabirlerinin, örgütü mesaj vermek için bizzat Pensilvanya’daki terörist başı Gülen tarafından yazıldığı belirtildi. Yusuf İnan’ın, ayrıca, hain darbe girişiminin 4 ay öncesinde 9 Mart 2016 günü kendisine ait internet sitelerinde, ‘TSK’da kimler ne zaman darbe yapacak’ başlıklı köşe yazısı yazarak darbe planının sinyalini aylar öncesinden verdi. Darbe girişiminden 2 gün sonra yurt dışına kaçan İnan, Ukrayna’da, MİT tarafından yakalanarak getirildiği İzmir’de, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

OCAK AYINDA ADNAN OKTAR YAZISI

Yusuf İnan’ın, tutuklanan Oktar ve çetesi ile ilgili, sanki operasyon yapılacağını biliyormuşçasına 25 Ocak 2018 günü  ‘Adnan Oktar ve  kediciklerinden operasyonendişesi’ başlıklı bir köşe  yazısı yazdığı ve bunu Twitter’da paylaşarak adetaoperasyonu deşifre ettiği de ortaya çıktı.

BYLOCK YERİNE TABİRCİ.COM

Fetullahçı Terör Örgütü’nün tüm iletişim ağı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kesildi. Kriptolu haberleşme programları “ByLock”, “Coco” ve “Cryptnote” deşifre olan FETÖ, halen aktif olan üyeleri ve sözde yöneticileri arasında yeniden iletişim kurabilmek için yöntem arayışına girmiş, kriptolu haberleşme ağları tek tek deşifre edilince en eski iletişim kanallarından tabirci.com’u yeniden devreye sokmuştu. Örgüt üyelerine talimatlar, ‘rüya tabiri’ adı altında bizzat örgüt lideri tarafından verilerek gönderilmişti.

Tutuklananların sayısı 14 oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu›nca, FETÖ’nün, 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı ve bazı MİT görevlilerini ifadeye çağırmasıyla kurduğu kumpas üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adliyesine getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, aralarında gazeteci Mustafa Gökkılıç ve polislerin de bulunduğu 6 şüpheliyi tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, tüm şüphelilerin, üzerlerine atılı suçlamalardan tutuklanmalarına hükmetti.

8 ŞÜPHELİ DAHA TUTUKLANDI

FETÖ’nün, ‘7 Şubat MİT kumpası’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen, eski emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu 8 şüphelinin, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından tutuklanmalarına karar verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün, 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı ve bazı MİT görevlilerini ifadeye çağırmasıyla kurduğu kumpas üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen,ı Ali Fuat Yılmazer,  Yurt Atayün, Kazım Aksoy,Nuh Mehmet Damgacı, eski polis memuru Veli Tuluy, Oğuzhan Ceylan ve eski Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde büro amir yardımcısı Erkan Ünal’ın sorguları sona erdi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmalarına karar verdi. Böylece tutuklananların sayısı 14’e yükseldi.

BİZZAT ELEBAŞLARI CEVAPLIYOR

Tabirci.com’da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin öncesinde, Başkan  Erdoğan’ı tehdit eden, üstü kapalı mesajlar veren, ülkede iktidarın el değiştirip askeri  darbenin olacağı yönünde, bizzat Yusuf İnan tarafından kaleme alınan, sonrasında diğer internet sitelerinde de “köşe yazısı görünümünde” yayınlanan birçok yazının bulunduğu tespit edildi. Son dönemde de aynı darbe girişimi öncesinde olduğu gibi ‘rüya’ kılıfına sokulan soruların terör örgütü yönetimine ulaştırıldığı, karşılığında da ‘tabir’ adı altında talimatların örgüt üyelerine gönderildiği belirlendi. Türkiye’nin gündeminde yer tutan olayların öncesi rüya ve tabirlerin trafiği anormal derecede arttığı, sayfalarda 15 Temmuz, 17-25 Aralık, Gezi olayları gibi pek çok saldırı sinyalinin verildiği, hatta kirli planlar için işbölümünün yapıldığı da görüldü. FETÖ’nün medya tetikçileri arasında yer alan ‘baş tabirci’ Yusuf İnan, bazı rumuzlarla sık sık siyasi içerikli rüyalarını siteye giriyor, alınan cevaplarla bilgi akışı sağlıyor ve sözde köşe yazılarıyla örgüt üyelerine mesajları iletiyordu. Örgüt üyelerine yönelik mesajlarda, ‘Dağılmayın’ ‘Yeniden darbe yapılacak’, ‘Daha güçlü döneceğiz’ gibi uydurma yorumlarla teröristlerin avutulmaya çalışıldı.

KURTULMAK İÇİN HAMİLELİĞİ KALKAN YAPTILAR

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi›ndeki duruşmada, mahkeme heyeti dosyayı karara bağladı. Kararda, sanık Hendekçi’nin FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’a giriş sayısı, programı kullanma sıklığı ve yazışma içeriklerinde örgütsel yazışma içeriklerinin bulunduğu belirtilerek, sanığın 2015’te İstanbul’da avukatların kaldığı evin sorumlusu olduğuna dair tanık beyanlarının olduğuna vurgu yapıldı.Üniversiteden yeni mezun olan avukat adayları ile kariyer toplantıları yapmasını ve örgüte bağlılık derecesini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanık Hendekçi’ye, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yıl 11 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Hazırlanan iddianamede, örgütün insani ve vicdani bir durum olan hamilelik  olgusunu kullanarak, evli olanlara, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinden kurtarmak yahut daha hafif şekilde atlatmalarını sağlamak amacıyla hamile  kalmaları talimatı verdiği vurgulandı. Sanık Hendekçi’nin nüfus kaydı incelendiğinde 22 Ocak 2017›de  evlendiği, 10 Mart 2017›de ise yaklaşık 1,5 ay sonra boşandığının tespit edildi.

Antalya’da 7 gözaltı 5 tutuklama

Antalya’da FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 zanlıdan 5›i tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü FETÖ/PDY üyelerinin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar sürüyor. Ekiplerce belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan K.M, Ö.K, R.A, H.K. ve C.A. çıkarıldıkları mahkemece ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklandı.