25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TSK kaç askeri personel alımı yapacak?

TSK personel alımı son dakika başvuru işlemi 2018 TSK 43 bin personel alımı hangi alanlarda olacak şartları neler?

5 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TSK kaç askeri personel alımı yapacak?

TSK kaç askeri personel alımı yapacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. 3 bin 755'ini subay, 5 bin 375'ini astsubay, 13 bin 213'ünü uzman erbaş ve 20 bin 595'ini sözleşmeli erbaş ve erler oluşturacak. TSK personel alımı ile bünyesine 43 bin personel daha katmaya hazırlanıyor. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından birçok ihracın gerçekleştirildiği Türk Silahlı Kuvvetleri'nde oluşan boşluklar personel alımı ile kapatılacak. Peki, TSK personel alımı ile hangi pozisyonlarda başvuru alacak? İşte konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamalar ve detayları...

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonlarına ara vermeden devam ettiği gibi ihtiyaç duyulan pozisyonlar için askeri personel alımları da gerçekleştirmektedir. İlgili askeri personel alımı ilanları kurum tarafından hazırlanarak resmi internet sitesinden kamuoyuna duyurulmaktadır.

Buna göre Türk Silahlı Kuvvetlerinde meydana gelen personel açığını kapatabilmek için çok sayıda askeri personel alımları gerçekleştirilmekte olup 2018 yılında 43 bin askeri personel alımı yapılacağı duyuruldu. Rütbelere, pozisyonlara göre kaç kişilik askeri personel alımı yapılacağı da duyuruldu. Peki detaylar nedir?

RÜTBELERE GÖRE DAĞILIM DUYURULDU!

Türk Silahlı Kuvvetleri toplam 43 bin kişilik askeri personel alımı gerçekleştirecektir. Hangi rütbe için kaç kişilik personel alımı yapılacağını aşağı bölümden sizlerle paylaşıyoruz.

3 bin 755 subay
5 bin 375 astsubay
13 bin 213 uzman erbaş
20 bin 595 sözleşmeli er

Yukarıda TSK'nın hangi rütbelere kaç kişilik askeri personel alımı yapacağı detaylı olarak verilmiştir. Peki adaylar başvurularını ne zaman yapacak ve detaylar nedir?