26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Tunceli'de çatışma: 1 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralı

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komtanlığı'na bağlı birliklere, silahlı PKK'lı terörist grup tarafından roketatar ve uzun namlusilu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Ardından güvenlik güçlyerinin de karşılık verimesiyle çatışma yaşanırken, PKK'lıların bulunduğu bölge helikopterlerle yoğun bombardımana tutuldu.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tunceli'de çatışma: 1 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralı

Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliği, Geriş Köyü yakınlarında harekat halindeyken, silahlı kalabalık PKK'lı terörist grubunun roketatar ve uzun namlulu ilahlı saldırısına uğradı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı 2 asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Tuneli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şehit asker naaşı, hastane morguna kaldırılırken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı. 

Çatışmanın ardından bölgeye 2 taaruz helikopteri sevkedilerek, teröristlerin bulunduğu bölge yoğun bombardımana tutuldu. Bölgede çembere alınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlayan operasyon devam ediyor. 

Valilikten açıklama

Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçesi sınırlarında çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını bildirdi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığınca ilimiz Nazımiye ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen 'Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk-92' operasyonu kapsamında terör örgütü mensubu bir grup ile sıcak temas sağlanmış olup çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş 2 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

Yaralı askerlerimiz gerekli tedavinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesine getirilmiştir" denildi.Açıklamada, terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam ettiği vurgulandı.Öte yandan teröristlerin bulunduğu bölgeye helikopterlerle özel timler sevk edildiği öğrenildi.

Şehidimizin kimliği ve memleketi belli oldu!

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Ahmet Erol'un acı haberi memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesine ulaştı. 

Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Ahmet Erol'un (31) şehit olduğu haberi Seydişehir'in İncesu Mahallesi'nde yaşayan ailesine İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik tarafından verildi. Şehit haberinin ardından eve Türk bayrakları asılırken, şehidin babası Abdullah Erol fenalaştı. Baba Erol, hazır bekletilen ambulansa alınarak Seydişehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bekar olan şehidin bir kız kardeşi olduğu öğrenildi. Şehidin yakınları ve mahalle sakinleri de acı haberin ardından eve taziyeye gelmeye başladı.