24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İçimizdeki Alman gazeteleri çılgına döndü

Büyükada'da bir otelde darbe planları yaparken suçüstü yakalanan örgüt mensuplarının tutuklanması sonrası Almanya çılgına döndü. Tutuklananlar içerisinde bir Alman ajanının da yer almasından dolayı Almanya, Türkiye'ye yönelik küstah açıklamalarda bulundu. İçimizdeki Alman basını da hemen kendini göstererek Türkiye'ye karşı cephe aldı.

21 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İçimizdeki Alman gazeteleri çılgına döndü

Alman vatandaşı Peter Steudtner'in de aralarında bulunduğu bir grup örgüt mensubu darbe planları yaparken Büyükada'da gözaltına alındı ve ardından 'silahlı terör örgütüne yardım etme' suçundan dolayı tutuklandı. ABD ve Almanya ajanlarının suçüstü yakalanmasıyla eli ayağına dolaştı. Almanya, tutukluların bırakılmasını talep edip Türkiye'ye küstah tehditlerde bulundu.

İÇİMİZDEKİ ALMANLAR DA DEVREDE

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in 'Türkiye'ye parmak sallar şekilde' haddini aşan açıklamalarına, içimizdeki bazı medya organlarının büyük sevinç yaşadığı görüldü.

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu CNN Türk, 'Almanya'dan sert Türkiye açıklaması' başlığıyla haberi okurlarına servis etti.

FETÖ ile işbirliği alenen tescillenen Cumhuriyet internet sitesi ise, "Almanya'dan çok sert Türkiye açıklaması: Türkiye'deki Alman yatırımlarının devam edeceğini garanti edemeyiz" başlığını tercih etti.