27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Beşiktaş'ta hain terör saldırısı

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena stadı yakınında bombalı terör saldırısı meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, 'İki patlamada şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var.' dedi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırılarda 29 kişinin şehit olduğunu ve 166 kişinin yaralandığını açıklandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen hain saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız. diye eklendi

 

BAKAN SOYLU: CANLI BOMBA OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

Biz tam stadın hemen üzerinde plaza ile yan yana olan yerde oluyor. Bunlar teyidi gerekli bilgilerdir. Canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Yaralılarımız Şişli Etfal olmak üzere yakın hastanelere gönderildi.

Özellikle polis teşkilatımızın emniyet teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz

Tabi şehit konusunda şimdi değil biraz sonra Vali ve Emniyet Müdürümüzle incelemelerin ardından kamuoyuna bir açıklama yapacağız.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN İHTİYACI YOK

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bombalı saldırının ardından yaralıların bulunduğu hastanelerde herhangi bir kan ihtiyacının bulunmadığı bildirildi. 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da saldırı olduğu anda bölge stoklarından Avrupa ve Kuzey Marmara'dan ihtiyaç bildirilmemesine rağmen kan sevkıyatı yapıldığını bildirerek, "Kan ihtiyacı bulunmamakta." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: 20'YE YAKIN YARALI VAR, ŞEHİT SAYISI KONUSUNDA BİR BİLGİMİZ YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul'daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi. 

Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu.

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey." ifadelerini kullandı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki patlamalara ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu ve İstanbul Valisi Şahin ile görüştü.

Başbakan Yıldırım, Soylu ve Şahin'den patlamalara ilişkin bilgi aldı.

SOYLU İLE AKDAĞ, ANKARA'DAN İSTANBUL'A GİTMEK ÜZERE HAREKET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, İstanbul'daki patlamanın ardından Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere hareket ettiği bildirildi.