28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

WhatsApp, mesajları 'herkesten' silme özelliğini devreye soktu

WhatsApp kullanıcılarının uzun süreden beri beklediği mesaj silme özelliği devreye girdi. Normalde silinen mesajlar yalnızca bizim telefonumuzda siliniyordu, artık iletiyi alan kişilerin mesajları da silinecek.

27 Ekim 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
WhatsApp, mesajları 'herkesten' silme özelliğini devreye soktu
WhatsApp yıllardan beri en çok beklenen özelliği olan “Delete for Everyone(Herkes İçin Sil) özelliğini aktif etti. Hızlıca başka birine atmanız gereken bir mesajı farklı yere attığınızda veya aslında yazmak istemediğiniz şeyler yazdığınızda mesajları silemiyorduk. Bundan sonra yazdıktan hemen sonra mesajları silebileceğiz. Mesaj sunuculara aktarılmadan mesajın silinmesi şartını koşan WhatsApp, metin, GIF, video, belge, sesli mesajlar ve diğer iletişim birimlerini 7 dakika içerisinde kime gönderdiyseniz gönderin silmenize olanak tanıyor.
 
 
WhatsApp gönderilen mesajın silinmesi artık kullanımda
Yeni özelliğin kullanıma sunulmasıyla birlikte WhatsApp üzerinden gönderilen kısa mesaj, resimler, videolar, GIF’ler, sesli mesaj, kişi kartları, dosyalar, konumlar ve durum yanıtları gibi her tür mesajlar silinebilecek. Kullanıcıların gönderilen mesajı silebilmeleri için ellerini hızlı tutmaları gerekiyor, zira WhastApp bunu 7 dakikalık bir süreyle kısıtlıyor. Alıntılanan mesajlar ise geri alınamıyor /silinemiyor.
 
Mesaj silme özelliğini kullanmak oldukça basit. Özel ya da bir grup sohbetinde bir mesaja basılı tutarak üst bölümdeki silme simgesine tıklayın. Burada karşınıza “herkes için sil” ve “benim için sil” uyarılarını göreceksiniz. Dilerseniz birden fazla mesajı seçerek de aynı anda silebilirsiniz. Herkes İçin Sil özelliğinden yararlanabilmek için karşıdaki kullanıcı ya da kullanıcıların da WhatsApp’ın son sürüme sahip ve internete bağlı olması gerekiyor.
 
Yedi dakika içerisinde mesaj silme işlemini gerçekleştirdiğiniz takdirde Android tarafında silinen mesaj yerine “Bu mesaj herkes için silinmiş” ibaresini kullanacak. iOS tarafında ise iptal edilen ya da silinen mesaj için herhangi bir uyarı ya da bilgi mesajı olmayacak.