20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Youtube'dan tepki çeken karar: Sansürlü videoları yayından kaldırdı

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde terörist Brenton Tarrant tarafından gerçekleştirilen menfur terör saldırısı sonrası olay anına ilişkin videoları sansürlü bir şekilde paylaşan kanalların videoları Youtube tarafından teker teker kaldırılmaya başlandı.

star.com.tr15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Youtube'dan tepki çeken karar: Sansürlü videoları yayından kaldırdı

Yeni Zelanda'da iki camiye gerçekleştirilen ve 49 kişinin şehadetiyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin dünya basını ve Türkiye basını olay anında kaydedilen vahşet görüntülerini sansürleyerek yayımlamaya başladı ancak kanalların sansürü Youtube'un sansürüne takıldı.

Pek çok konuda içerikler hakkında kullanıcılarına sansür uygulamayan Youtube'un Müslümanlara yönelik terör saldırısına ilişkin görüntüleri yayımdan kaldırması ise dikkat çekti.

Youtube'dan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, söz konusu sosyal medya portalının daha öncede Suriye'de işkence gören Müslümanlara ait içerikleri yayımdan kaldırdığı ortaya çıkmıştı.

İçeriklere yönelik "hassasiyetlerini" Müslümanlar söz konusu olunca dikkatli bir şekilde uygulayan Youtube, bugün 24TV'de yayımlanan Günün Manşeti programına da sansür uyguladı.

Olay anına ilişkin karelerin sansürlü bir şekilde yayımlandığı dakikalarda Yotube yönetimi programın akışını keserek, sansür uyguladı.