20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye ve Başkan Erdoğan açıklaması

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimizi ileriye taşıyacak cesur adımlar atmaya davet konusunda tereddüt etmeyeceğim' dedi.

star.com.tr22 Temmuz 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yunanistan'ın yeni Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye ve Başkan Erdoğan açıklaması
Yunanistan'da 7 Temmuz'da yapılan seçimlerin galibi Yeni Demokrasi Partisi (YDP) lideri ve Başbakan Kiryakos Miçotakis, parlamentoda hükümet programını açıkladı.
 
Miçotakis'in açıkladığı programda en çok ekonomik sorunlarla boğuşan ülkeye can suyu olacak çözüm arayışlarına yer verildi. 2019 yılı sonu itibariyle ve aşamalı olarak vergilerin hafifletilmesi, yabancı yatırımcıları cezbedecek projeler, eğitim sistemindeki sorunlara çözüm ve teröristlere tanınan izinlerin kaldırılması için ceza hukukunda değişiklik programın başlıkları arasında yer aldı.
 
''COĞRAFYA BİRLİKTE YAŞAMAMIZI BUYURUYOR''
 
Konuşmasında Türkiye ile ilişkilere de yer veren Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimizi ileriye taşıyacak cesur adımlar atmaya davet konusunda tereddüt etmeyeceğim" dedi
 
Coğrafyanın Türk ve Yunanların birlikte yaşaması buyurduğunu belirten Miçotakis, gerginliklerle silahlanma yarışının iki tarafa da enerji kaybettirdiğini ifade etti.