19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Doğru saç rengini bulmanın püf noktaları

Doğru saç rengini bulmak için birden fazla rengi denemek saçlarınıza zarar vermenize neden olur. İşte doğru rengi bulmanızı sağlayacak püf noktalar...

29 Nisan 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Doğru saç rengini bulmanın püf noktaları
Doğal saç renginizi değiştirmeye karar verdiğinizde hangi rengin sizin için daha uygun olacağını bilmek önemlidir zira karakteriniz, fiziksel özellikleriniz ve giyim tarzınız doğru rengi bulmanız konusunda sizlere birtakım ipuçları vermektedir. Doğru saç rengini bulmak için birden fazla rengi denemek saçlarınıza zarar vermenize neden olur. İşte doğru rengi bulmanızı sağlayacak püf noktalar:
 
Ten Rengi
Doğru saç rengi için en önemli faktör ten rengidir. İki ana ten rengi vardır; soğuk ve sıcak. Soğuk ten rengi mavi ana tonunda pembe alt tonlara sahiptir, sıcak ten rengi sarı ana tonunda altın renkler barındırır.
 
Sıcak ve Soğuk Ten Rengi
Sıcak ten renginiz varsa kumral, bakır ve kızıl tonlarını, soğuk ten renginiz varsa sarının orta tonları, küllü tonlar, kahve tonları ve siyah tercih etmelidir.
 
Yaş Faktörü
Ten renginizi bulduktan sonra ona uygun renge karar vermeden önce yaş önemli bir faktördür. Açık ve parlak renkler iddialı bir görünüm kazandırırken, küllü ve mat renkler daha olgun bir ifade kazandırır. Bu açıdan yaşınıza uygun rengi belirlemek önemli bir faktördür.
 
Giyim Tarzı
Saç renginiz ten renginizle uyumlu olması gerektiği kadar kıyafetlerinizdeki renk ve stil seçimi önemlidir zira bütün olarak değerlendirilen stil karakteriniz hakkında birtakım kodları açığa çıkarır. Bu yüzden saçlarınızın doğal rengini değiştirmeden önce daha çok hangi renkleri tercih ettiğinizi düşünerek hareket etmelisiniz.