20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kadınlara 5 ipucu...

Hangi sezon olursa olsun, hangi konseptte giyiniyorsanız giyinin topuklu ayakkabı her kombinin değişilmez bir parçasıdır ve farkı yaratan detaydır, öyle değil mi? Peki topuklu ayakkabı giyerken dikkat edeceğiniz birkaç detay ile çok daha rahat hissedeceğinizi, ilgi odağı haline geleceğinizi söylesek ne dersiniz?

22 Ağustos 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kadınlara 5 ipucu...
İstanbul’da topuklu ayakkabı modasına yön veren Jabotter Shoes, topuklu ayakkabıları “vazgeçilmezleri” olan kadınlar için fark yaratan beş öneri sıraladı…
 
1. Küçük adımlar, büyük farklar!
 
 
Cool olmanın ilk kuralı rahat olmak değil midir? Topuklu ayakkabılarımız ile yürürken de bu rahatlığı gözetmek en önemli kuralımız… Dengenizi sarsacak büyük adımlar yerine, küçük adımlar ile yürüyerek özgüveninizi toplamalısınız.
 
2. Çizginin içinde kalın, sınırları aşın!
 
 
Topuklu ayakkabılar ile yürümek bir sanattır. Özellikle davetlerde sıkça boy gösteren ünlü simalar, dikkatleri üzerinde toplayan yürüyüşün sırrının topuklu ayakkabı ile ‘sanki bir çizgiyi takip ediyormuşçasına yürümek’ olduğunu söylüyorlar.
 
3. Cesur olun…
 
 
Tarzınızı cesur bir şekilde yansıtmanız her şeyden önemlidir. Topuklu ayakkabılarınız ve giyim tarzınız, aksesuarlarınız ile siz bir bütünsünüz ve yansıttığınız imaj eğer sizi mutlu ediyorsa, diğer her şey önemsizdir. Gardırobunuzu açarken, bunu düşünün ve özgür hissedin. Topuklu ayakkabı seçiminizde de bu felsefe ile, tabuları yıkan, sınırları aşan seçimleri tercih etmekten çekinmemelisiniz.
 
4. Tarzınızı yansıtın!
 
 
Giyim tarzı olarak benimsediğiniz konseptlerde, topuklu ayakkabı önemli bir tamamlayıcı. Yüksek bel bir kıyafeti, göze hitap eden ve renk uyumlu bir stiletto ile kombinleyebileceğiniz gibi, ekose etekler ile açık tonları müthiş bir uyumla sergileyebilirsiniz. Ancak burada giyim tarzını kadar, topuklu ayakkabı seçiminiz de önemli.
 
5. İdeal topuklu ayakkabı kalıbını seçmek
 
 
En önemli konulardan bir tanesi de, topuklu ayakkabı seçiminde numaraya dikkat etmek. Kalıp farklılıklarını da düşünerek bu seçimi yapmalısınız. Eğer ayakkabının kalıbı sizin için büyükse aradaki farklı tolere etmek için ortopedik ayakkabı pedleri kullanabilirsiniz.