27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

19 ülke, 300 yayıncı, binden fazla etkinlik

CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı bugün başlıyor. 5 Mart’a kadar devam edecek olan fuarda 19 ülkeden 300 yayınevi kitapseverlerle buluşacak.

24 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
19 ülke, 300 yayıncı, binden fazla etkinlik
19 ülkeden 300 yayınevinin katılacağı 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, bugün kapılarını açıyor. “15 Temmuz” temasıyla gerçekleştirilecek fuarda binin üzerinde kültürel etkinlik düzenlenecek. Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği iş birliğinde düzenlenen fuar 5 Mart’a kadar sürecek. Okurların merakla beklediği   CNR Kitap Fuarı, Alfa, Martı, Can, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Ephesus, Epsilon, Tübitak, Profil, İnkılab, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Yakamoz, Edam, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Semerkand, Damla, Tezkire, İnsan, Diyanet, Sedir, Pegasus gibi yayınevlerinin katılımı ile yapılacak. 

Binden fazla etkinlik

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, KOSGEB ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen fuarda, konferans, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte binin üzerinde kültür etkinliği düzenlenecek. Kendisine has tarzı ile dikkat çeken, çizgileriyle insanları düşünmeye sevk eden büyük usta Hasan Aycın, CNR Kitap Fuarı’nın onur konuğu olacak. Söyleşi, sohbet, imza günlerinde sevenleri ile bir araya getirilecek Hasan Aycın’ın birbirinden değerli kitapları ve çizimleri de fuarda sergilenecek.

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce yazarı konuk etmeye hazırlanan CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki teması “15 Temmuz”a uygun olarak pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Anadolu Ajansı’nın sponsorluğunda kurulacak 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin CNR Kitap Fuarı’nda yoğun ilgi görmesi bekleniyor.  Fuarda, Türkiye’nin En Uzun Gecesi 15 Temmuz, 15 Temmuz Ruhu Işığında Ayasofya gibi darbe girişimi ile ilgili pek çok söyleşi ve panel düzenlenecek.

Hedef 400 bin ziyaretçi

Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği CNR Kitap Fuarı, 25 bin metrekare alanda organize edilecek. Geçtiğimiz yıl 383 bin 187 okur tarafından ziyaret edilen fuara, bu yıl 400 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Aşıkların dilinden 15 Temmuz

25 Şubat Cumartesi

Saat 13:00-14:30 saatleri arasında Salon 1’de Ümit Meriç TÜRGEV’in düzenlediği bir söyleşi kapsamında okurlarıyla buluşacak. 
Aynı gün, aynı salonda 15:00-16:00 saatleri arasında ise Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hikmet Genç  “15 Temmuz ve Diriliş” başlıklı bir sunum yapacak.

27 Şubat Pazartesi

14:00-15:00 saatleri arasında yapılacak “Türkiye’de Eğitim Düşüncesi ve Nurettin Topçu” başlıklı söyleşinin konuşmacısı Prof. Dr. İsmail Kara olacak (Salon 1). Fuar aynı gün 15:00-16:00 saatleri arasında ilginç bir etkinliğe evsahipliği yapacak. Yrd. Doç Dr. Oğuzhan Aydın, Aşık Kul Nuri, Aşık Ahmet Pozraoğlu, Aşık Rahim Sağlam’ın katılacağı  “Aşıkların Dilinde 15 Temmuz” etkinliği Türk Ocağı Vakfı’nca düzenleniyor (Salon 2).

28 Şubat Salı

“Okçular Tepesi” söyleşisi diriliş temasının en yoğun vurgusunun olduğu etkinliklerden. Reza Hemmatirad’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşi İstanbul Valiliği katılımcı standında saat 14.00’da başlayacak. Prof. Dr. Mustafa Tekin’in “Türkiye’de Cemaat Devlet Münasebetleri” başlıklı söyleşisi aynı saatte Salon 3’te izlenebilir.

1 Mart Cuma

Salon 3’te 11:00-12:00 saatleri arasından Erdem Yayınları’nın yazarı Mine Sota okurlarıyla buluşacak. Bugün düzenlenecek “Şehit Ömer Halisdemir” başlıklı etkinlik fuarın en önemli etkinliklerinden biri. Necmi Yalçın’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlik 14:00-15:00 saatleri arasında İstanbul Valiliği katılımcı standında takip edilebilir.

3 Mart Cuma

Şafak Tavkul’un katılacağı “Ressam Gözüyle 15 Temmuz” etkinliği İstanbul Valiliği katılımcı standında saat 14.00’da başlayacak. Yusuf Kaplan’ın “15 Temmuz Ruhunu Bir Medeniyet Atılımına Nasıl Dönüştürebiliriz” başlıklı söyleşisi fuarın kaçırılmaması gereken etkinliklerinden. Salon 2’deki etkilik saat 15.00’da başlayacak.