26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bir kitap, bir defter, bir iyilik

Hasta bir çocuğun yaşayabileceklerine ve içinde bulundukları psikolojiye bizler kısmen şahit oluyoruz belki ama onların iç dünyalarını bizzat onlardan birinin kaleme alması çok daha etkili. Aya’nın Türkçeye çevrilen kitabı tam da böyle bir kitap. 14 yaşında amansız bir hastalığa yakalanan Aya’nın kısacık ömrünün hikâyesi bu... Kendini iyi hissettiği son güne kadar yüzleştiği hastalıkla mücadelesini ve hiç bitmeyen yaşama sevincini durmadan yazan bir genç kızın... Ta ki o çok sevdiği günlüğüne artık tek bir kelime bile yazamayıp yatağa bağımlı olana kadar...

11 Kasım 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bir kitap, bir defter, bir iyilik

Son günlerini annesi ve doktorunun anlatımlarıyla öğrendiğimiz ve 25 yaşında hayata veda eden Aya’nın günlükleri ilerleyen yıllarda “One Liter of Tears” ismiyle diziye uyarlanıp oldukça ses getirdi ve yurt dışında milyonlarca okurun yüreğine dokundu.

Hastalık genç kızın bedenini adım adım teslim alırken aklı ve duyguları dipdiri olsa da bedeninde gittikçe azalan yaşam kapasitesine nasıl bir anlam yükleyip hayata tutunabildiğini görüyoruz. Günlüğün sayfaları, kendisinin son âna dek güçlü kalmayı başarmasında sevgiyle çevrelenmesinin nasıl önemli olduğunu, böylelikle en ağırlaştığı zamanlarda bile içini yeniden umutla doldurabildiğini ve durumu kötüleşse de gülümseyebildiğini belgeliyor. Aya acı kaderine karşın hayatı sevmeyi ve sahip olabildiklerine şükretmeyi seçiyor.

Kitabın yayınlanmasında büyük katkıya sahip olan Leyla’dan Sonra ekibinin bugünlerde yapmaya çalıştığı şey kronik hastalıklarla savaşan çocuklarla kaliteli vakit geçirmek ve dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmak... Aya’nın yürek burkan hikâyesi vesilesiyle, “Bir Çocuk Bir Dilek” temalı bir projeyi hayata geçirerek, Leyla’dan Sonra ile güzel bir çalışmaya imza atıyor Portakal Kitap. Sadece kitabı alıp Aya’nın hikâyesine ortak olabileceğiniz gibi, diğer alternatif olarak bir günlükle beraber satışa sundukları kitabı da tercih edebilir ve aradaki kâr bedelini Leyla’dan Sonra ekibinin kullanmasını sağlayarak Aya gibi hastalıktan muzdarip minik bir çocuğun tebessüm etmesini sağlayabilirsiniz.