10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Gülen’in açmazları

15 Temmuz’da ülkemiz büyük bir badire atlattı. Alışılagelmişti; her 10 yılda bir darbe olurdu ama bu kez olmadı. Çünkü halk çıplak ayaklarıyla koşup tankları durdurdu. Bu kahramanlık destanının yanında çok kirli bir oyuna da sahne oldu 15 Temmuz.

12 Kasım 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Gülen’in açmazları

Ortaya saçılan örgüt yapısı, karşılaştığımız manzara hepimiz için hayret verici çünkü 17-25 Aralık gibi bir süreci yaşayıp bu örgüt yapısı aşağı yukarı anlaşılmaya başlandıysada 15 Temmuz’da yaşanan olaylar tahmin edilemez düzeydeydi. Bu sebeple Ramazan Akkır, karmaşık olan zihinlerdeki soru işaretlerini gidermek, gündemin ve siyasetin puslu dünyasına bir nebze ışık tutabilmek için 17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a geliş sürecimizi ve FETÖ’yü bu kitapla anlatıyor.

Üç bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde “Türk Siyaseti’nin Parametreleri” konusunu anlatan yazar, ikinci bölümde tarihinde birkaç darbe olan bir ülke için mutlaka incelenmesi gereken “Ordu ve Darbenin Anatomisi” başlığı altında bu önemli konuyu analiz ediyor. Son ve asıl olan bölüm ise “ 16-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” başlığını taşıyor. Bu bölümde özellikle 17-25 Aralık’tan sonra birçok kişinin aklına gelse de anlamlandıramadığı her bir olay tek tek incelenmiş. Gündeme dair derinlikli bir okuma yapmak isteyen okuyuculara “Ey Gülen tüm bunlara değer miydi?”, “Güneydeki komşu ya da akbaba siyaseti”,  “Yoksa mesele İsrail miydi?” başlıkları altındaki yazıları öneriyoruz.