26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

‘Ofisini düzenle’, maaş ve iyi kariyeri garantile

“Kariyerimde yükselemiyorum”, “Maaşım artmıyor”, “Müşteri siparişleri azaldı” diyenlerin imdadına Zeynep Akçay’ın kaleme aldığı ‘Feng Shui’ kitabı yetişiyor. Terfi isteyenden, yöneticisiyle problem yaşayanlar için kolay ve pratik çözüm önerileri bu kitapta…

3 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 ‘Ofisini düzenle’, maaş ve iyi kariyeri garantile
Feng Shui Akademisi'nin kurucusu ve uzman Zeynep Akçay, kadim Çin yaşam ilimi Feng Shui’yi güncel uygulamalarıyla yazdı. Uzun yıllardır Feng Shui eğitimleri veren Zeynep Akçay, Türkiye yaşam standartları ve alışkanlıklarını da göz önüne alarak hazırladığı “Feng Shui” adlı kitabında, akılcı değişikliklerle hayatı kolaylaştırmanın ve güzelleştirmenin yollarını örneklerle anlatıyor. Aksilikler yakanızı bırakmıyorsa, iş yaşamınızda başarısızlık söz konusuysa, gündeminizde sürekli sağ̆lık sorunları ve ilişkinizde problemler varsa; Zeynep Akçay’ın deyimiyle “hasta” bir mekânda yaşıyorsunuz demektir! Bu sorunlu alanların, bazen ilaveler yapılarak düzenlenmesi, bazen de derin bir temizliğe girişerek düzeltilmesiyle, yaşamınızda “şansla dans etmeye” yeniden başlayacaksınız. 
 
İYİ BİR KARİYER İÇİN İPUÇLARI
Masayı ofiste sırtı sağlam bir duvara yaslayabilecek bir şekilde konumlandırmak destek enerjisini artırır. Eğer pencere ve kapıya sırtı dönerek konumlama yapılırsa güç kaybı, ihanet, başarısızlık kaçınılmaz olur.
Eğer kapıya sırtınızı dönük konumlanmışsanız, yani güç noktasını kaçırmışsanız maaş artırımlarını, terfi almayı, yaptığınız işlerin takdir görmesini unutun. 
Masanın ebatları da yaptığınız işle ve statü ile uyumlu olmalıdır. Masanızın tam karşısındaki duvar boş olmamalıdır. Çıplak bir duvara bakmak, zihninizi sürekli para sıkıntısı ve yetersizlikle meşgul eder.
Bir ofiste kapıya yakın oturan bir yönetici çalışanlar üzerinde otorite kuramaz, gerekli saygıyı göremez. Böyle bir konumda yöneticiden geride oturan, sekreter daha fazla söz sahibi olabilir. 
Ofis dağınık olmamalı, masada kağıt ve dosya yığınları bulundurulmamalıdır. Ofisi kişisel elemente ve yapılan işe dekore etmek büyük şans getirir. 
Ofislerin şekil olarak kare veya diktörtgen olması büyük avantaj sağlar. Aksi takdirde eksik, bozuk şekilli ofisler, tedavi edilmezse büyük sorunlara neden olur. Örneğin üçgen şekilli bir ofiste çalışanlar sürekli öfkeli veya huzursuz olurlar. Veya L şekilli bir ofiste çalışanlar sürekli sağlık sorunları yaşayacaklarından verimlilikleri azalır. 
Muhasebe veya para yönetimiyle ilgili bir departmanda çalışıyorsanız masanızı güneydoğuya, yönetici konumundaysanız masanızı kuzeybatıya, yaptığınız projenin takdir görmesini istiyorsanız masanızı güney pusuya yönüne yerleştirebilirsiniz. 
Kırık, bozuk, hiç kullanılmayan eşyalar negatif enerjiye, tıkanıklığa sebep olur. Bunlardan kurtulun.
 
SEKTÖRE GÖRE OFİS RENGİ 
Ateş elementi tarafından yönetilen meslek grupları enerji ve finans yeşilin her tonunu, mor, kırmızı, turuncu, altın renkleri ve parlak sarı kullanmalıdır.
Toprak elementine ait meslekler, finans şirketleri ve döviz büroları turuncu, kırmızı, mor, krem, tüm toprak tonları ve kum rengini harmanlayarak kullanabilirler.  
Metal elementine ait sektörlerden olan otomotiv sanayi ve mühendislik şirketleri beyaz, grinin her tonunu, toprak renkleriyle kombine etmeleri halinde mükemmel şansa sahip olurlar.
 
ZEYNEP AKÇAY KİMDİR?
Feng Shui konusunda dünyanın en iyi okullarından biri olarak kabul edilen Malezya Master Academy of Chinese Metaphysics’den eğitim aldı. Ev, ofis, bina ve AVM düzenlemeleri gibi hizmetleri bulunan Feng Shui Akademisi'nin kurucusudur. Bireysel ve kurumsal danışmanlık hizmetleri sunan, kişileri ve kurumları istedikleri hedefe Feng Shui yöntemleriyle ulaştıran Akçay, aynı zamanda “Online Feng Shui” uygulamasını Türkiye'ye getiren ilk uzman olma özelliğini taşımaktadır. Kariyer, aşk-evlilik, zenginlik gibi birçok konuda yüzlerce kişiye danışmanlık yapan Akçay, ayrıca ev-ofis, bina, arazi seçimi ve düzenlemesi hizmetleri vermektedir.