26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sır’rın sırrına ulaşmak

Bütün kitapların özeti, bir kitabı anlatmak ve anlamak içindir. Kâinattaki her şey bir ‘sır’dır ve her sır bir vakitte ifşa olmak içindir. “İnsanoğlunu anlatmaya kalem, anlamaya ise Kurân’dan daha etkili bir şeyin olmadığı gayreti ve “din nasihattir, samimiyettir” hadis-i şerifi altında bir tebliğ çabası Ruhun Aşk Hali. Kalem sır’dır, sır olanı yazar. Çoğu şeyi saklı tutar Levh-i Mahfuz’daki gibi. Rabbi için, “Nûn ve Sâd” hakkı için, “kaleme ve tutana ve satır satır yazdıklarına” yemin için, hâkk olanı bildirmek için, “sır” ile izhar olmadan yazılandır bu.

Faruk Yiğit Araz9 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sır’rın sırrına ulaşmak
Hayati Sır! Herkesin bir sır’rı vardır, ya kul ile ya Rabb ile. Ey kitaptan nasiplenen! Senin de bir sır’rın var belki ama bu kitap hem o sır’dır hem o sır’ları saklayandır. Söz söylenir; arif olan ders alır, cahil olan tavır. Sırların içinde kaybolacağınız, kendinizi içinizde bulacağınız hakikat yolculuğudur bu. Aşk için! Aşk’ı yazmak için! Aşk ile yazılmış bir kitap. Ruhun Aşk Hali, sizi hayatın hengamesinden, dünya hırsından, zamanın ahir’inden alıp, göğüs kafesinize, kudreti kâinata sığmayan tek kuvvet’in, kalbinizdeki melce’de var olduğuna götürmek içindir. Sır’rın sırrına ulaşmak isteyenler için, her kelimesi sır’larla dolu sırlı bir kitap.
 
Bir dönüm noktası

Tarihe Kayıtlar, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ardından TBMM bünyesinde kurulan Darbe Komisyonu’nun Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na yönelttiği soruları ve Davutoğlu’nun bu sorulara verdiği cevapları içeriyor. Türkiye’nin dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz’a dair tarihe düşülen bu kayıt dönemi anlamak için okunmalı.

Psikolojik durumlar

Hermann Hesse’nin Klein ve Wagner kitabında, kırklı yaşlarındaki Klein’in apansız altüst olan hayatını tekrar kurma çabasına şahitlik ediyoruz. Kitabı yazdığı dönemde Hesse de özel yaşamında bir bunalım yaşıyormuş. Otobiyografik öğelerin ağırlıklı olduğu kitap, psikoloji bilgileriyle desteklenin bilimsel bir teknikle yazılmış…